Professor ut mot matvarekjedene:

­- Ikke imponert

Professor mener dagligvarekjedene ikke legger nok krutt i satsingen på bærekraft.

IKKE TROVERDIG: Professor Tor W. Andreassen klarer ikke tro på at matvarekjedenes bærekraftstiltak er hjelhjertede. Foto: Scanpix
IKKE TROVERDIG: Professor Tor W. Andreassen klarer ikke tro på at matvarekjedenes bærekraftstiltak er hjelhjertede. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi oppretter et fond på 100 millioner kroner, sier Norgesgruppen.

- Vi begynner å samarbeide med TooGoodToGo, sier Coop.

Matvarekjedene kappes om å framstå som mest mulig bærekraftig.

Professor Tor W. Andreassen ved Norges Handelshøyskole mener kjedene vil kjøpe seg goodwill:

- Dette er sjatteringer av grått, sier han og lar seg ikke imponere når kjedene forteller om hvordan de skal gjennomføre det grønne skiftet.

Norgesgruppen mener selv de er på offensiven:

- Vi legger nå 100 millioner kroner i potten til dem som kan komme med gode ideer, forteller Runar Hollevik, konsernsjef i Norgesgruppen.

Gjennom butikkjedene Kiwi, Meny, Spar og Joker har Norgesgruppen om lag halvparten av dagligvaremarkedet i Norge. I fjor omsatte Norgesgruppen for 101 milliarder kroner. Overskuddet var nesten fem milliarder. Johansen-familien tok ut om lag 700 millioner kroner i 2020.

- Hvorfor legger dere så lite i potten?

- Det er veldig mye penger. Og resultatet av pengene er det viktigste for oss. Vi må jobbe for å få til en sunnere og grønnere handel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.