- Kundene kan bli syke

Renholdet på burgersjappa var så dårlig at de ble nektet å servere mat av Mattilsynet. - Svært alvorlig brudd på mattryggheten.

SKITTENT: Mattilsynet mente at kundene kan bli syke som følge av mangelen på renhold på Wünderburger i Oslo. Foto: Mattilsynet
SKITTENT: Mattilsynet mente at kundene kan bli syke som følge av mangelen på renhold på Wünderburger i Oslo. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Mattilsynet vurderer at det er en stor sannsynlighet for at maten blir forurenset, og fortsatt drift kan gjøre at folk blir syke av maten. Dette skriver Mattilsynet i sin rapport, etter en uanmeldt kontroll på Wünderburger i Torggata i Oslo.

Burgerstedet måtte stenge på dagen, etter at en smilefjeskontroll avdekket det Mattilsynet beskriver som «alvorlige brudd» på renholdet.

Det var Avisa Oslo som først omtalte saken.

Kan bli syke

På smilefjeskontrollen den 16. desember var funnene i Wünderburgers lokaler så alvorlige at Mattilsynet mente bedriften ikke lenger kunne servere mat på en forsvarlig måte.

- Når lokalene og utstyret er skittent kan dette medføre direkte eller indirekte forurensing av maten. Dette kan føre til at kundene blir syke av maten.

- Mattilsynet vurderer regelbruddet som svært alvorlig for mattryggheten.

Wünderburger ble deretter bedt om å stenge lokalene, på døra utenfor ble det hengt opp et tilsynsresultat med surt fjes.

Svart fettbelegg og tjukke lag med støv

I rapporten beskriver inspektørene fra Mattilsynet et gjennomgående mangelfullt renhold og flere mangler på utstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.