Øl på bensinstasjon: - Utdatert

Organisasjonen Virke mener at øl også bør selges på bensinstasjonene.

RETTFERDIG: Iman Winkelman, leder i Virke servicehandel, mener at det er på sin plass at kiosker og bensinstasjoner får selge alkohol. Reporter: Agusta Magnusdottir. Vis mer
Publisert

- Se her! Med noen enkle tastetrykk på telefonen kan jeg bestille øl til bensinstasjonen. Men jeg fortsatt ikke kjøpe det over disk. Det er temmelig baklengs, sier Iman Winkelman i organisasjonen Virke Servicehandel.

Winkelman peker på at både Meny og Kolonial leverer øl på bestilling. Du kan til og med få leveransen på en bensinstasjon. Samtidig har ikke en bensinstasjon anledning til å selge deg øl.

I forbindelse med at Stortinget nå skal behandle stortingsmeldingen om dagligvarebransjen mener Winkelman at det på tide å se på regelverket for hvordan ølsalget er regulert. Som leder for Virkes avdeling som organiserer 2500 bedrifter taler han blant andre kiosk- og kiosk- og bensinstasjonenes sak.

- Det er flere forhold som nå peker mot at vi trenger å oppdatere regelverket.

- Når vi ser hvordan leveringstjenestene fungerer, hvor man bestiller varer hjem på døra, inkludert øl, så utfordres reglene. For eksempel kan jeg nå bestille øl og få det levert på en bensinstasjon og plukke det opp der. Det er til og med slik at de ansatte på bensinstasjonen som tar seg av alderskontrollen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer