Oslofjorden:

Raser: - Direkte latterlig!

Miljøorganisasjonene reagerer sterkt på beløpet som regjeringen vil satse på Oslofjorden.

AKUTT: I statsbudsjettet som ble lagt fram tirsdag 12. oktober foreslår regjeringen å bruke ti millioner kroner på å forbedre miljøet i Oslofjorden. Naturvernforbundet mener summen bare er «symbolske småpenger». Video: fredrik Myhre /WWF. Reporter: Magnus Paus Vis mer
Publisert

I statsbudsjettet som legges fram på tirsdag foreslår regjeringen å bruke ti millioner på å forbedre miljøet i Oslofjorden.

- Kaffepenger! svarer Naturvernforbundet.

Regjeringen skriver at drøyt halvparten av midlene skal gå til å forbedre vannkvaliteten og naturmangfoldet. I tillegg ønsker de å gi bedre tilgang til strandsoner og opprette et nytt informasjonssenter:

- Regjeringen vil legge til rette for en ren, rik og tilgjengelig Oslofjord. Nå er miljøtilstanden i Oslofjorden svært alvorlig. Torsken er nesten borte, tareskogene forsvinner og ærfuglen dør. Derfor er det helt avgjørende å gjennomføre omfattende miljøtiltak for fjorden, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V).

Dagbladet har tidligere skrevet om hva som skjedde med Oslofjorden.

Tidligere i år la regjeringen fram en tiltaksplan som skal gi et bedre miljø i og rundt Oslofjorden. De ti millionene er en oppfølging av denne planen.

- Latterlig!

Naturvernforbundet er svært skuffet over pengene til Oslofjorden som Rotevatn jubler over:

- Dette er ikke en satsing, men bare symbolske småpenger, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer