100 kan miste jobben

De ansatte er rystet etter å ha fått beskjed om at hjørnesteinsbedriften vurderer å legge ned. Nå risikerer 100 ansatte å miste jobben.

VIL LEGGE NED: 100 ansatte står i fare for å miste jobben på Kyrksæterøra dersom Lian Vinduer legger ned. Foto: Google Streetview
VIL LEGGE NED: 100 ansatte står i fare for å miste jobben på Kyrksæterøra dersom Lian Vinduer legger ned. Foto: Google Streetview Vis mer
Publisert

Konsernstyret vil legge ned hjørnesteinsbedriften Lian Vinduer AS på Kyrksæterøra i Trøndelag. Hundre ansatte står nå i fare for å miste jobben.

Bedriften eies av Dovista Norge, som også eier tre andre vindusfabrikker i Norge, melder Midtnorsk Næringsliv. De vil flytte virksomheten til Sverige og begrunner det med betydelig svikt i markedet.

Tidligere i år måtte Lian permittere flere ansatte av samme grunn. Dovista sa onsdag at konsernet vil anbefale å avvikle fabrikken på Kyrksæterøra og tar sikte på å fatte en endelig beslutning i løpet av september.

– 2023 har vist seg å bli veldig krevende. Lian Vinduer leverer til nybygg-markedet, som på grunn av høy inflasjon og betydelige rentehevinger er sterkt svekket, sier kommersiell leder Mona Ørbekk i Dovista Norge.

Lian Vinduer AS ble etablert i 1913 og fyller dermed 110 år i år. Etter Trøndelag Sparebank er dette den eldste virksomheten som fortsatt er i drift i Heim, enn så lenge.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer