100 millioner til å styrke norsk eksport

Regjeringens legger fram handlingsplan for eksport.

EKSPORT: I regjeringens handlingsplan for eksport kommer det fram at regjeringen vil sette av 100 millioner kroner til strategiske eksportsatsinger. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Næringsminister Iselin Nybø og utenriksminister Ine Eriksen Søreide la i dag fram regjeringens handlingsplan for eksport.

Her kommer det fram at regjeringen vil sette av 100 millioner kroner til strategiske eksportsatsinger, og jobbe tettere med næringslivet gjennom etableringen av «Business Norway».

- Eksportbedriftene skaper arbeidsplasser og verdiskaping i Norge. Nå er de inne i en krevende periode, og vi vil gjøre det vi kan for at de kan fortsette med dette under og etter koronakrisen, sier næringsminister Iselin Nybø i en pressemelding fra regjeringen.

- Vi foreslår å bevilge 75 millioner kroner til en strategisk satsing på eksport, gjennom Business Norway, sier Nybø.

Oppnevner ekspertpanel

Videre foreslås det å styrke klyngeprogrammet med 20 millioner kroner, samt styrke arbeidet med å fremme kultureksport med 5 millioner kroner.

- God og forutsigbar markedsadgang ligger til grunn for alt vi ønsker å få til på eksportområdet. Vi er avhengige av et velfungerende internasjonalt handelsregelverk gjennom WTO, og tilgang til det europeiske markedet gjennom EØS-avtalen, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer