British Airways

110 innstillinger

British Airways (BA) innstiller 110 avganger i dag, inkludert en Oslo-avgang fra Storbritannia. - Utfordrende uker.

PARKERTE FLY: British Airways setter et massivt antall fly på bakken i dag. Foto: Steve Parsons, Pa photos/NTB
PARKERTE FLY: British Airways setter et massivt antall fly på bakken i dag. Foto: Steve Parsons, Pa photos/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Independent dreier det seg om 110 ruter fra Heathrow, inkludert 78 internasjonale ruter - herunder til byer som Oslo, Amsterdam, Barcelona, Berlin, Nice, Paris og Stockholm.

BA selv sier at innstillingene er planlagt, og at alle passasjerer er blitt varslet i løpet av de siste to ukene.

Financial Times skrev nylig at BA må stramme kraftig inn på rutenettet som følge av bemanningsproblemer i etterdønningene av coronapandemien.

Selskapet annonserte at de ble nødt til å kutte flyreiser fra til utgangen av juni, en måned lenger enn forventet. Årsaken er at de rett og slett ikke makter å oppbemanne raskt nok etter nedskjæringene som rammet hele bransjen under coronapandemien.

PROTESTERTE: På en oppsiktsvekkende måte tok Italienske flyvertinner til gatene 15. oktober. Foto: AP Vis mer

Børsen har tidligere rapporter at tall fra USA viser at antall flypassasjerer denne måneden er på 90 prosent av 2019-nivåene, men at de store amerikanske flyselskapene har 3000 færre ansatte enn de hadde før pandemien, ifølge CNN.

- De siste ukene har vært utfordrende. Vi jobber hardt for å prioritere tre områder: Våre kunder, vår mest omfattende rekrutteringsprosess noen sinne og å få opp antall ruter, sier en pressetalsmann for selskapet til Børsen.

I en tidligere versjon av denne saken, skrev Børsen at samtlige BA-fly settes på bakken i dag. Det medfører ikke riktighet, understreker selskapet.

Mangel på piloter er ikke et problem i Norge, ifølge leder for flysikkerhet i Pilotforbundet i Norge, Stian Holmlimo Kvam.

- Det er mange som nå kommer tilbake i jobb etter å ha vært uten jobb i to år. Det er positivt. Men det er fortsatt mange arbeidsledige etter pandemien, og det ser ikke ut til at de går tilbake i de gamle jobbene sine heller, sa han nylig til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer