112 mister jobben i Salmar

Selskapet legger ned virksomheten i Rørvik i Trøndelag, og alle de ansatte er sagt opp.

NEDBEMANNER: Konsernsjef Frode Arntsen i SalMar. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NEDBEMANNER: Konsernsjef Frode Arntsen i SalMar. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Styret i Salmosea, majoritetseier i Salmar, har besluttet å legge ned virksomheten på Rørvik i Trøndelag, og alle ansatte er sagt opp.

Det melder bransjenettstedet iLaks.

- Styret i Salmosea har i dag enstemmig besluttet å avvikle selskapets lakseslakteri i Flerengstrand i Nærøysund kommune, bekrefter konsernsjef Frode Arntsen i en pressemelding fredag ettermiddag.

- Arbeidet intenst

Han viser til at Salmosea over tid ikke har vært i stand til å dekke sine løpende forpliktelser. Slakterivirksomheten til selskapet vil etter styrets vurdering heller ikke være konkurransedyktig framover.

- Selskapets eiere har arbeidet intenst for å unngå denne situasjonen som har utviklet seg over flere år, blant annet ved å utstede 82,7 millioner i løpende tilførsel av ny kapital. Vi beklager sterkt at selskapet har sett seg nødt til å gå til dette skritt, sier Arntsen.

Witzøe-familien

Gustav Magnar Witzøe er største eier i selskapet Kvarv, som eier mer enn halvparten av oppdrettsgiganten Salmar.

Witzøe-familien har tjent milliarder på oppdrettslaks. Gustav Witzøe senior overførte formuen sin på 20 milliarder kroner til sønnen Gustav Witzøe junior da sønnen var 13 år gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer