Frist ved midnatt:

12 000 klare til å legge ned arbeidet

Barnehager, skoler og en lang rekke andre offentlige virksomheter over hele landet blir rammet ved en kommunestreik.

FRIST VED MIDNATT: Et halvt døgn før fristen i kommuneoppgjøret går ut, jobbes det stadig mer intenst i meklingen mellom KS og arbeidstakerorganisasjonene. Foto: Ali Zare / NTB
FRIST VED MIDNATT: Et halvt døgn før fristen i kommuneoppgjøret går ut, jobbes det stadig mer intenst i meklingen mellom KS og arbeidstakerorganisasjonene. Foto: Ali Zare / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barnehager, skoler og tjenester over hele landet blir rammet hvis det blir kommunestreik. Rundt 12 000 ansatte er klare til å legge ned arbeidet tirsdag.

Jobbes intenst

Et halvt døgn før fristen i kommuneoppgjøret går ut, jobbes det stadig mer intenst i meklingen mellom KS og arbeidstakerorganisasjonene. Partene har frist på seg til midnatt natt til tirsdag til å komme til enighet i årets hovedoppgjør. Men de vil erfaringsmessig fortsette dialogen så lenge de har noe å snakke om – også lenge etter at fristen er utløpt.

Rundt 10 000 arbeidstakere er omfattet av det første streikevarselet i kommuneoppgjøret. Det er et beskjedent antall, sett opp mot det samlede streikepotensialet. Rundt 356 000 medlemmer i LO, Unio, Akademikerne og YS er omfattet av avtalene det forhandles om.

LO kommune er desidert størst i Kommune-Norge med sine nesten 200 000 medlemmer. Fagforbundet alene varsler i første runde streik i rundt 150 kommuner, fylkeskommuner og kommunale virksomheter – fordelt over hele landet, ifølge en oversikt i FriFagbevegelse. LO tar i første omgang ut til sammen nesten 9 000 medlemmer i streik, hvis arbeidsgiverne ikke imøtekommer kravene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer