1,3 millioner amerikanere søkte om ledighetstrygd

USA har nå sett dystre rekordtall 15 uker på rad.

GJENÅPNER: Store deler av USA er godt i gang med gjenåpningen, som her i Disney Springs i Florida. (AP Photo/John Raoux, File)
GJENÅPNER: Store deler av USA er godt i gang med gjenåpningen, som her i Disney Springs i Florida. (AP Photo/John Raoux, File) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ytterligere 1,31 millioner amerikanere søkte for første gang om ledighetstrygd forrige uke. Dermed har USA opplevd utrolige 15 uker på rad hvor dette tallet ligger over én million.

Tallene kommer mens antallet oppsigelser i USA fortsetter å ligge på et historisk høyt nivå, mens landet nå står midt i en ny smittebølge.

Bedre enn fryktet

Tallet på nye ledige har uke etter uke overrasket ved å være høyere enn ekspertene forutså. Det er ikke tilfellet denne gangen. En spørreundersøkelse gjennomført blant økonomer på vegne av Dow Jones, viste at de forventet at uketallet skulle være på 1,39 millioner - altså marginalt høyere.

- Det er en følelse av at dette kan komme til å vare lenger enn vi hadde håpet på, forventet og planlagt for. Folk begynner å bli nervøse igjen, bedriftsledere og forbrukerne begynner å blir bekymra igjen, sa Raphael Bostic, administrerende direktør i Federal Reserve Bank of Atlanta, i et nettmøte tirsdag ifølge NBC News.Tallet på ledige i USA er nå det høyeste siden den store depresjonen på 1930-tallet. Rundt 50 millioner amerikanere har mistet jobben midlertidig eller permanent under coronapandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer