Boligmarkedet:

14 kvadrat for tre millioner

Den knøttlille leiligheten på Majorstua har en kvadratmeterpris på svimlende 214 000 kroner.

ETT-ROMS: En liten kjøkkenkrok, en minisofa og hems fyller plassen i leiligheten. Foto: Luma Foto
ETT-ROMS: En liten kjøkkenkrok, en minisofa og hems fyller plassen i leiligheten. Foto: Luma Foto Vis mer
Publisert

Januar bød på rekordvekst i boligpriser, og februar ga også dyre boliger. Færre boliger har kommet på markedet, samtidig som kjøperne fortsatt er der.

I Oslo har det vært vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet lenge, og når billetten inn har en prislapp på tre millioner blir det fort umulig for mange.

- Det er enten dette eller en garasjeplass for nye boligkjøpere, sier eiendomsmegler Anders Wekre i Eie eiendomsmegling til Børsen.

Han selger nå en 14 kvadratmeter stor leilighet sentralt på Majorstua i Oslo. Den ligger ute til 2 990 000 kroner, noe som da gir en kvadratmeterpris på hele 214 000 kroner.

- Det er relativt høyt. Jo mindre leilighetene er, jo høyere blir kvadratmeterprisen. Vi mener dette er en realistisk pris i tråd med forventningene og hva vi mener leiligheten er verdt, sier Wekre.

SPESIALSOFA: Leiligheten har spesialbygget sofa for å passe i den åpne stue/kjøkken/sov/kontor-plassen. Foto: Luma Foto
SPESIALSOFA: Leiligheten har spesialbygget sofa for å passe i den åpne stue/kjøkken/sov/kontor-plassen. Foto: Luma Foto Vis mer

Prisen sender leiligheten akkurat ute av rekkevidde for en gjennomsnittlig sykepleier, ifølge Eiendom Norges sykepleierindeks. Den regner ut at sykepleieren kan få et maksimalt boliglån på 2,8 millioner kroner.

I Nydalen i Oslo ligger det en like stor leilighet ute til 2,14 millioner kroner, inkludert fellesgjeld. Det gir en kvadratmeterpris på 153 000 kroner.

- Vi ser at i ni av ti tilfeller med denne type boligkjøp, så er foreldrebanken sterkt aktiv i bildet, sier Wekre.

LUKSUSLEILIGHET: Dagbladet fant Bjørn Dæhlies nye hjem i det idylliske skatteparadiset Zug i Sveits. Video: Matias Ytterstad. Reporter: Trym Mogen. Vis mer

Han forteller at det en del interesse på leiligheten, men at han ikke forventer noen heftig budrunde.

- Vi får se om vi får napp dennne runden. Hvis det mot formodning ikke selges nå, legger vi den til «hvile» fram til studieplasseringsrunden fra juni til august. Det er ofte en gullkantet periode for denne type leilgiheter, sier han.

Boligen ble sist solgt i 2018, da til 2,5 millioner kroner. Den har vært brukt som studentbolig fram til nå.

- Det er en fryktelig arealeffektiv, flott beliggende liten sak. Det er veldig god takhøyde, så løsningen med hems fungerer bra. Det er plass til å huse en gjest over natta, og er en fin leilighet for studenter, pendlere eller en familie som kanskje ønsker seg en hytte i byen, sier Wekre.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer