Boligmarkedet:

14 kvadrat for tre millioner

Den knøttlille leiligheten på Majorstua har en kvadratmeterpris på svimlende 214 000 kroner.

ETT-ROMS: En liten kjøkkenkrok, en minisofa og hems fyller plassen i leiligheten. Foto: Luma Foto
ETT-ROMS: En liten kjøkkenkrok, en minisofa og hems fyller plassen i leiligheten. Foto: Luma Foto Vis mer
Publisert

Januar bød på rekordvekst i boligpriser, og februar ga også dyre boliger. Færre boliger har kommet på markedet, samtidig som kjøperne fortsatt er der.

I Oslo har det vært vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet lenge, og når billetten inn har en prislapp på tre millioner blir det fort umulig for mange.

- Det er enten dette eller en garasjeplass for nye boligkjøpere, sier eiendomsmegler Anders Wekre i Eie eiendomsmegling til Børsen.

Han selger nå en 14 kvadratmeter stor leilighet sentralt på Majorstua i Oslo. Den ligger ute til 2 990 000 kroner, noe som da gir en kvadratmeterpris på hele 214 000 kroner.

- Det er relativt høyt. Jo mindre leilighetene er, jo høyere blir kvadratmeterprisen. Vi mener dette er en realistisk pris i tråd med forventningene og hva vi mener leiligheten er verdt, sier Wekre.

Prisen sender leiligheten akkurat ute av rekkevidde for en gjennomsnittlig sykepleier, ifølge Eiendom Norges sykepleierindeks. Den regner ut at sykepleieren kan få et maksimalt boliglån på 2,8 millioner kroner.

I Nydalen i Oslo ligger det en like stor leilighet ute til 2,14 millioner kroner, inkludert fellesgjeld. Det gir en kvadratmeterpris på 153 000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.