14 kvm uten do og bad solgt for 1,7 millioner

Svimlende kvadratmeterpris på salg av minileilighet i Oslo.

INGEN DO: Denne 14 kvadratmeter store leiligheten i Oslo ble solgt for 1,7 millioner kroner. Video: Inviso Media og Dagbladet TV Vis mer
Publisert

I januar ble en 1-roms leilighet på Bislett i Oslo lagt ut på markedet for i underkant av 1,8 millioner kroner. Tross en kvadratmeterpris på 125 000 kroner, har interessen vist seg å være formidabel.

Ifølge eiendomsmegler Isalinn Dotseth har hele 14 000 besøkt annonsen i løpet av tre uker.

- Det er få boliger i Oslo som ligger ute til under to millioner kroner, så det er trolig med på å generere mange klikk, sier Dotseth i Himla Eiendomsmegling til Børsen.

- Skremmende

Speiler man denne interessen med antall personer på visning, kan temperaturen derimot sies å ha falt betraktelig. I et tøft boligmarked som Oslo, er mange villig til å ofre et soverom. Når det gjelder å gi avkall på eget badeværelse, er ikke tilbøyeligheten like stor.

Fordelt over 14 kvadratmeter består nemlig denne leiligheten av et lite inngangsparti, en kjøkkenkrok og et oppholdsrom. Kjøper må derimot klare seg uten soverom - og ikke minst uten eget toalett og bad.

DET DU SER, ER DET DU FÅR: Leiligheten på 14 kvadratmeter er utstyrt med et lite kjøkken og et oppholdsrom. Foto: Invisio Media
DET DU SER, ER DET DU FÅR: Leiligheten på 14 kvadratmeter er utstyrt med et lite kjøkken og et oppholdsrom. Foto: Invisio Media Vis mer

- For dem som ikke er vant til en leilighet uten bad eller toalett, kan det nok framstå litt skremmende. Prisen og området gjør at mange blir nysgjerrig, men at flere av ovennevnte grunn ikke velger å gå videre.

- Høy pris

For halvannen uke siden ble hybelen solgt for 1,7 millioner kroner. Det tilsvarer en kvadratmeterpris på om lag 121 000 kroner. Kjøper har da tilgang på et fellesbad med toalett og dusj i samme etasje. Dette deles med øvrige beboere.

- Det var flere på visning, men ikke et overveldende antall. Dette er en typisk leilighet for førstegangskjøpere, og vi hadde til slutt to budgivere på akkurat denne leiligheten.

Artikkelen fortsetter under:

Ifølge boligprisstatistikken til Finn.no, er gjennomsnittlig kvadratmeterpris i samme område på 88 000 kroner.

- Kvadratmeterprisen er forholdsvis høy?

- Ja, den regnes som noe høyere enn andre boliger i samme område. Dette er imidlertid typisk for slike objekter i boligmarkedet i Oslo. Jo mindre leiligheten er, jo høyere blir kvadratmeterprisen.

Rekord for førstegangskjøpere

De månedlige felleskostnadene inkluderer blant annet kabel-tv, varmtvann, internett, og fyring og ligger på 2507 kroner i måneden. Leiligheten ble for øvrig pusset opp i 2019.

- Akkurat denne leiligheten er priset ut fra beliggenhet, standard og ut fra liknende salg i området - som har gått for mellom 1,7 og 1,79 millioner kroner, sier Dotseth.

I fjor var det rekordmange som kjøpte sin første bolig i Norge - totalt 48 526.

Det er det høyeste registrerte antallet det siste tiåret, ifølge Dagens Næringsliv. 3,4 prosent av boligkjøperne i fjor var førstegangskjøpere. Det er den høyeste andelen siden 2012. I Oslo var antallet førstegangskjøpere 8308 - det høyeste siden 2014.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer