1500 milliarder forsvant

Kjempefall i bitcoin-verdien.

KORREKSJON: Bitcoin-prisen har steget voldsomt den siste måneden, men mandag kom en kraftig korreksjon. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB
KORREKSJON: Bitcoin-prisen har steget voldsomt den siste måneden, men mandag kom en kraftig korreksjon. Foto: REUTERS / Dado Ruvic / NTB Vis mer
Publisert

Kryptovalutamarkedet, og særlig bitcoin, har opplevd en voldsom oppgang den siste tiden.

Før helga steg bitcoin til nye rekordverdier, og verdien på en bitcoin fosset forbi 40 000 dollar for første gang i historien.

Kraftig fall

Men foreløpig er det også en egenskap ved kryptovalutaen at den er ustabil, og mandag kommen en brutal korreksjon.

Bitcoin falt over 11 prosent til 35 800 dollar. Ether, den nest største kryptovalutaen, falt også hele 15 prosent, ned til 1126 dollar.

Verdien av hele kryptomarkedet har dermed falt fra i overkant av 1100 milliarder dollar, til 959 milliarder dollar. Ifølge CNBC skal hele kryptomarkedet ha krympet med 170 milliard dollar, eller nesten 1500 milliarder norske kroner på 24 timer.

- Korreksjonen vi så var forventet ettersom vi mener at bitcoins prisvekst fra under 20 000 til 40 000 i de foregående fire ukene, ville føre til salgspress, sier Simon Chen, sjef for investering og handel i kryptofirmaet Babel Finance.

Ifølge ham kan det at prisen bikket over 40 000 ha utløst salgslyst blant investorer som ville innkassere gevinst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer