16 milliarder til «priskrisepakke»

I sitt alternative budsjett vil Rødt omfordele kraftig for å avhjelpe både dem som har minst og folk flest. - Skal dette ha noen effekt for folk, så må pakka være i denne størrelsesordenen, sier nestlederen.

VIL HA PRISKRISEPAKKE: I sitt alternative budsjett vil Rødt bruke drøye 16 milliarder på en priskrisepakke. Regninga skal blant andre matbaronene ta. Foto: Amanda Giske / Dagbladet
VIL HA PRISKRISEPAKKE: I sitt alternative budsjett vil Rødt bruke drøye 16 milliarder på en priskrisepakke. Regninga skal blant andre matbaronene ta. Foto: Amanda Giske / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Alarmen må gå av nå! Krisa er dypt til stede rundt kjøkkenbordene i de ganske hjem og regjeringen har ikke innsett det, for de gjør ikke nok for å hjelpe folk.

Det sier nestleder og finanspolitisk talsperson i Rødt, Marie Sneve Martinussen, til Dagbladet Børsen.

Onsdag legger Rødt fram sitt alternative budsjett.

Her vil de blant annet foreslå en priskrisepakke på drøye 16 milliarder kroner for å bøte på de høye prisene som nå rammer mange nordmenn hardt.

Den milliardpakka burde fordeles på dem som har aller minst, men også avhjelpe på regningsbunken for de aller fleste av oss, mener partiet.

Vil øke og kutte

I priskrisepakka foreslår Rødt å bruke over 7, 2 milliarder kroner til å øke inntekten til dem med lavest inntekt: De som er utenfor arbeidslivet på ulike vis; som trygdemottakere, sosialhjelpsmottakere og minstepensjonister, men også ved å øke barnetrygden og studiestøtten.

Til alle disse ønsker Rødt en økning på hele 12 000 kroner per person neste år.

- Alle som får aller minst i dag, får mer å rutte med i dette forslaget. Men vi foreslår også å øke barnetrygden, og det gjelder svært mange. Når prisen på det barn trenger blir stadig høyere, så blir barnetrygden mindre verdt. Det må vi gjøre noe med, sier Martinussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer