Bord til 17. mai:

17. mai-kjempe kutter uteservering

17. mai nærmer seg med stormskritt. Og har du penger å svi av, kan du allerede nå sikre deg bord i titusenkronersklassen.

FEIRING: I år faller Kristi himmelfartsdag på 18. mai. Ifølge Rekom-gruppa er det i år uvanlig stor interesse for kveldsarrangementene på 17. mai. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FEIRING: I år faller Kristi himmelfartsdag på 18. mai. Ifølge Rekom-gruppa er det i år uvanlig stor interesse for kveldsarrangementene på 17. mai. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Pågangen rundt 17. mai er alltid stor, og interessen i år er enorm.

Det skriver Gabriel Lilleberg i utelivsgruppa Rekom i en e-post til Børsen.

Han svarer på spørsmål fra Børsen om det som tradisjonelt er en av årets travleste og mest innbringende dager for utelivsbransjen.

Og skal vi tro værmelderne blir årets maimåned varmere enn normalt - som med andre ord legger til rette for gode penger i kassa for steder som tilbyr champagne og fest, og ikke minst en uteservering.

Men skal man være sikret et bord i den potensielle solsteika på selve grunnlovsdagen, må man være ute i god tid, skal vi tro Lilleberg.

- Noe for alle

Han opplyser at de fleste stedene som er under Rekoms paraply har åpnet for booking av bord til grunnlovsdagen, og at de som gjenstår vil åpne i løpet av denne uka.

Bordpakkene man kan sikre seg varierer veldig fra sted til sted, ifølge Lilleberg, og det vil også være mulig å booke ulike pakker på et og samme sted.

- Vi ønsker å tilby noe for alle, og vil også ha enkelte pakker med alkoholfrie produkter. Pakkene varierer som alltid en del i pris, og avhengig av hva man ønsker seg og hvor mange man er ligger disse et sted mellom 0 og 40 000 kroner.

Vår reporter møtte Alex, som var på rånetreff i Strømstad på skjærtorsdag. Han har et noe uvanlig mellomnavn. Reporter: Anniken Aronsen. Video: Helena Ringheim / Dagbladet TV Vis mer

Børsen har tidligere omtalt bordpakker til 17. mai i titusen-kronerklassen. I fjor var det utestedet Nox Sollihagen som «tok kaka», med bordpakker på opp mot 80 000 kroner.

Ingen uteservering

I år blir derimot feiringen på Solli plass annerledes enn tidligere år, fordi leiekontrakten til Nox Sollihagens uteområde utløp i fjor.

- Det vil ikke være fest ute på Solli Plass i år, men tradisjonen for dagsfest fortsetter inne på Sollihagen, hvor det nå er installert nytt tak, som gjør at gjestene fortsatt vil være under åpen himmel, dersom været tillater det, skriver Lilleberg.

Derfor blir det heller ingen bordpakker til 80 000 i år.

- De dyreste pakkene har tidligere vært til de største bordene ute på Solli plass. Fordi vi ikke har uteservering på Solli Plass i år og like store bord, har vi valgt å sette ned prisen, forklarer Rekom.

Ved å punge ut 40 000 kroner får man gratis inngang, null kø, bordplass til selskapet og drikke.

Ekstra spesielt er det også at Kristi himmelfartsdag falle på 18. mai. Det betyr at dagen etter nasjonaldagsfeiringen er en rød dag, noe som for de fleste er en sjelden luksus.

- Vi merker en langt større interesse for kveldsarrangementer, og ikke bare på dagtid slik det ofte har vært tidligere, forteller Lilleberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer