Coronautbrudd i Sogndal

17 smittet - blitt stengt før

Et av de største utbruddene i Sogndal så langt, skal ha utspring på et sted som tidligere har blitt stengt på grunn av regelbrudd.

SMITTEUTBRUDD: Flere personer skal ha blitt smittet, etter å ha vært på utestedet Meat Point i Sogndal. Foto: Google Street View.
SMITTEUTBRUDD: Flere personer skal ha blitt smittet, etter å ha vært på utestedet Meat Point i Sogndal. Foto: Google Street View. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt elleve personer er bekreftet smittet i Sogndal etter et utbrudd på baren Meat Point lørdag 17. juli.

I tillegg har nabokommunene Vik og Luster registrert henholdsvis ett og fem smittetilfeller som knyttes til det samme utbruddet, skriver VG.

– Det er i all hovedsak snakk om unge voksne. Alle smittetilfeller vi har til nå har kobling til Meat Point, sier konstituert kommunedirektør Tor-Einar Holvik Skinlo i Sogndal til avisa.

Lørdag morgen opplyser han at kommunen venter svar på ytterligere 50 tester.

Skinlo beskriver situasjonen som et av de største utbruddene så langt i kommunen, men understreker at de har god kapasitet på både testing og smittesporing. Om de har kontroll på utbruddet er foreløpig vanskelig å si, opplyser han.

SKJENKESTOPP: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad om skjenkestopp, og faren smitte på utesteder. Vis mer

Vanskelig dialog

Til Børsen sier kommunedirektøren at utestedet tidligere har vært stengt på grunn av brudd på coronarestriksjonene.

- Vi ser på muligheten til å gjøre det på nytt, men det er ikke noe vi har gjort ennå. Det er noe vi vurderer fortløpende, sier Skinlo.

Han forteller videre at de har en dialog med eieren av utestedet, men at den oppleves som vanskelig.

- Vi kunne gjerne sett at eieren hadde hatt bedre forståelse for det regelverket som gjelder.

Børsen har vært i kontakt med daglig leder på utestedet. Han viser til kjøkkensjefen på Meat Point, som ikke har besvart våre henvendelser.

Ikke overrasket

Kommunedirektøren er ikke overrasket over smitteutbruddet.

- Med lettelser i de nasjonale tiltakene har også helsemyndighetene og Folkehelseinstituttet (FHI) sagt at det har vært grunn til å forvente en oppblussing av viruset. Vi følger med på situasjonen og har en tett dialog med FHI og statsforvalteren, sier Skinlo.

Onsdag 21. juli ble det bekreftet smitte hos to personer som hadde vært på utestedet Meat Point i Sogndal lørdagen før. Alle som var på utestedet etter klokken 22 den dagen, er oppfordret til å teste seg.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer