Coronautbrudd i Sogndal

17 smittet - blitt stengt før

Et av de største utbruddene i Sogndal så langt, skal ha utspring på et sted som tidligere har blitt stengt på grunn av regelbrudd.

SMITTEUTBRUDD: Flere personer skal ha blitt smittet, etter å ha vært på utestedet Meat Point i Sogndal. Foto: Google Street View.
SMITTEUTBRUDD: Flere personer skal ha blitt smittet, etter å ha vært på utestedet Meat Point i Sogndal. Foto: Google Street View. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Totalt elleve personer er bekreftet smittet i Sogndal etter et utbrudd på baren Meat Point lørdag 17. juli.

I tillegg har nabokommunene Vik og Luster registrert henholdsvis ett og fem smittetilfeller som knyttes til det samme utbruddet, skriver VG.

– Det er i all hovedsak snakk om unge voksne. Alle smittetilfeller vi har til nå har kobling til Meat Point, sier konstituert kommunedirektør Tor-Einar Holvik Skinlo i Sogndal til avisa.

Lørdag morgen opplyser han at kommunen venter svar på ytterligere 50 tester.

Skinlo beskriver situasjonen som et av de største utbruddene så langt i kommunen, men understreker at de har god kapasitet på både testing og smittesporing. Om de har kontroll på utbruddet er foreløpig vanskelig å si, opplyser han.

Vanskelig dialog

Til Børsen sier kommunedirektøren at utestedet tidligere har vært stengt på grunn av brudd på coronarestriksjonene.

- Vi ser på muligheten til å gjøre det på nytt, men det er ikke noe vi har gjort ennå. Det er noe vi vurderer fortløpende, sier Skinlo.

Han forteller videre at de har en dialog med eieren av utestedet, men at den oppleves som vanskelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer