Utbruddet i Lindesnes:

17 smittet: - Gjør vondt

I alt 17 personer har fått påvist corona etter å ha besøkt Tidemands Cafe i Lindesnes kommune. Det er 230 personer i karantene i kommunen, og nærkontakter i 14 andre. Utbruddet startet med kaféinnehaveren, som hylles for åpenheten.

UTBRUDD: Ordfører i Lindesnes, Even Tronstad Sagebakken (Ap), om smitteutbruddet ved Tidemands Cafe i Mandal. Video: Christian Wehus. Reporter: Øystein Andersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

LINDESNES / OSLO (Dagbladet): Før smittesporerne i Lindesnes kommune hadde rukket å kontakte Tidemands Cafes gjester, hadde allerede innehaveren Jimmi Neiiendam selv gått ut med den nedslående nyheten:

Han var selv smittet av viruset, skrev han på Facebook tirsdag, og ba gjestene som var der fredag og lørdag i forrige uke, om å ta kontakt med kommunen.

I dag kom nyheten om at i alt 17 personer er bekreftet smittet etter utbruddet på kafeen. I alt 14 kommuner har registrerte nærkontakter, og 230 personer i Lindesnes kommune er i karantene.

Neiiendam er smittekilden, og tar nyheten med tungt hjerte.

- Den stikker langt inn. Det gjør vondt å vite at man har smittet noen, og særlig hvis noen blir skikkelig dårlige. Jeg krysser fingrene for at det ikke skjer, sier Neiiendam.

Roser innehaveren

Innehaveren får ros for sin åpenhet av ordføreren i Lindesnes kommune, Even Tronstad Sagebakken (Ap).

- Han har vært veldig samarbeidsvillig, og har vært åpen hele veien. I morges fikk vi beskjed om at hans smittekilde er funnet, og det var fra et treff han hadde i Kristiansand. Det er veldig betryggende for oss å vite hvor smitten kom fra, og det har betydning. Nå behøver vi ikke bruke tid og krefter på å lete, nå handler det om smittesporing av nærkontakter og sette dem i karantene, sier Sagebakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer