182 000 nordmenn er «dollarmillionærer»

Stadig flere nordmenn har verdier på mer enn én million dollar, ikke medregnet egen bolig. Ved årsskiftet var 182 000 nordmenn «dollarmillionærer».

ØKER: Antallet norske dollarmillionærer økte i 2019 til 182 000 personer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
ØKER: Antallet norske dollarmillionærer økte i 2019 til 182 000 personer. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I Norge har antallet dollarmillionærer økt fra 174.000 i 2018, noe som tilsvarer en vekst på 4 prosent. Globalt var økningen nær 9 prosent, ifølge oversikten World Wealth Report, som konsulent- og teknologiselskapet Capgemini publiserer torsdag.

I rapporten defineres dollarmillionærer som personer som har verdier som tilsvarende mer enn én million dollar i investerbar formue, utover egen bolig.

Over Sverige

Norge er blant landene i Vesten med den kraftigste økningen i antall dollarmillionærer de siste årene og var i 2019 på 19. plass i oversikten, bak store land som Brasil (18. plass) og Russland (15. plass).

Til sammenligning kommer Sverige på 23. plass med 142.000 dollarmillionærer. Det er dermed nær 30 prosent flere dollarmillionærer i Norge enn hos «söta bror».

– World Wealth Report dokumenterer den sterke velstandsveksten vi har hatt i Norge. Andelen dollarmillionærer blant nordmenn er svært høy, sier rådgiver Ingrid Lehne i Capgemini.

Uro og usikkerhet

2019 var preget av internasjonale handelskriser og uro, men antallet dollarmillionærer økte likevel over store deler av verden. For første gang siden 2012 var veksten større i både Nord-Amerika og Europa enn i Asia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.