196 300 helt arbeidsledige: - Urovekkende

Det er nå registrert 196 300 helt arbeidsledige i Norge. - Det vil ta lang tid før vi er på samme nivå som før coronapandemien traff oss, sier Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

LEDIGHETEN ØKER: Ved utgangen av november var det registrert 196 300 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, 9300 flere enn ved utgangen av oktober. Foto: Gorm Kallestad / NTB
LEDIGHETEN ØKER: Ved utgangen av november var det registrert 196 300 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, 9300 flere enn ved utgangen av oktober. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Antallet arbeidssøkere øker for første gang siden april, viser ferske tall fra Nav.

Ved utgangen av november var det registrert 196 300 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak hos Nav, noe som utgjør 6,9 prosent av arbeidsstyrken. Dette er 9300 flere enn ved utgangen av oktober.

- Strengere smitteverntiltak treffer arbeidsmarkedet raskt. Antallet arbeidssøkere øker for første gang siden april, og ledigheten øker mest for de aller yngste. Det vil ta lang tid før vi er på samme nivå som før coronapandemien traff oss, og langtidsledigheten er nå på et urovekkende høyt nivå, sier Holte i en pressemelding.

Bruttoledigheten, som er summen av antall helt ledig og arbeidssøkere på tiltak, var på 124 000 personer, eller 4,4 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg var 72 300 personer registrert som delvis ledige.

Reiseliv, transport og serviceyrker

De ferske tallene fra Nav viser at 29 700 av de helt arbeidsledige er permitterte, mens det samme gjelder for 31 800 av de delvis ledige. De permitterte utgjør til sammen 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Antallet permitterte har dermed økt med 6800 siden oktober, og er hovedgrunnen til økningen i antallet arbeidssøkere den siste måneden, ifølge Nav.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.