E-post-svindel

23 000 forsøkt svindlet

E-posten er ikke det den utgir seg for å være.

SVINDLER: Svindleren utgir seg for å være Sparebank 1, og ber deg om å aktivere engangskode-appen innen en kort tidsfrist. Foto: Skjermdump SpareBanken 1
SVINDLER: Svindleren utgir seg for å være Sparebank 1, og ber deg om å aktivere engangskode-appen innen en kort tidsfrist. Foto: Skjermdump SpareBanken 1 Vis mer
Publisert

Nå advares det mot en falsk e-post som er i omløp. Svindleren utgir seg for å være Sparebank 1, og ber deg om å aktivere engangskode-appen innen en kort tidsfrist.

Romerikes Blad, som først omtalte saken, skriver at 23 000 har mottatt en e-post i løpet av ei uke i juli hvor de blir bedt om å aktivere engangskode-appen innen en kort tidsfrist.

Phishing

Svindlerne fisker etter kortopplysninger, fødselsnummer og aktivieringskodert til engangskode-appen, opplyser Sparebanken 1 på sine nettsider.

E-poster med «Siste varsel Påminnelse fra Sparebanken» er emnefelt banken har sett hittil.

Svindleren bruker fødselsnummer til å aktivere engangskode-appen, og du får tilsendt aktiveringskoder på e-post og SMS. Hvis du oppgir disse, får svindlerne aktivert appen på sin egen telefon.

Dette betegnes som phishing, som betyr at noen prøver å lure personlig informasjon ut av uvitende personer. Gjerne ved å sende falske e-poster som ser ut som de kommer fra noen man kjenner eller fra kjente firmaer, som for eksempel Sparebanken 1 og Telenor.

- Ble fulgt opp

- Så fort vi ble oppmerksomme på en mulig phishinghendelse, ble disse fulgt opp i henhold til våre interne sikkerhetsrutiner. Dette innebærer også informasjon til våre kunder, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna i SpareBank 1 til avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer