- 250 000 skal tilbake i arbeid

Samtidig som regjeringen pøser rekordmange oljemilliarder inn i norsk økonomi, vender stadig flere tilbake til jobb.

KRISERAMMET: Kort etter nedsteningen midtveis i mars spratt antall arbeidssøkere opp med 400 000 personer. Svært mange vil fortsatt stå ledige når vi skriver 2021, ifølge prognosene som regjeringen leverer i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
KRISERAMMET: Kort etter nedsteningen midtveis i mars spratt antall arbeidssøkere opp med 400 000 personer. Svært mange vil fortsatt stå ledige når vi skriver 2021, ifølge prognosene som regjeringen leverer i revidert nasjonalbudsjett. Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

- Ved utgangen av året kan en kvart million av dem som nå er arbeidssøkere ha vendt tilbake til jobb, anslår statistikksjef Ulf Andersen i Nav overfor Børsen.

Regnestykket er på linje med anslaget som finansminister Jan Tore Sanner (H) gir i revidert nasjonalbudsjett om at arbeidsledigheten vil ende på 5,9 prosent for hele 2020.

Økningen i antall permitterte gjør at Norge nå har den høyeste arbeidsledigheten på 75 år. Anslaget bærer samtidig bud om en betydelig bedring fra dagens skyhøye nivå.

Krise-budsjett

Den registrerte arbeidsledigheten er i øyeblikket på 13,9 prosent av arbeidsstyrken. Bare i løpet av den siste uka har antallet falt med over 18 000 personer, til 390 000 registrerte arbeidssøkere.

Artikkelen fortsetter under:

Regjeringens krisetiltak gjør et historisk innhogg i oljefondet. Ifølge revidert budsjett som ble lagt fram tirsdag, skal økonomien smøres med 419,6 milliarder oljekroner. BNP faller med 4 prosent og budsjettimpulsen (effekten statens pengebruk har på norsk økonomi) skyter i været fra 0,5 prosent i fjor til 5,1 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer