28 milliarder i pluss: - Røveri

Staten tjener minst 28 milliarder på de skyhøye strømprisene - før moms. På Stortinget vil flere at hele denne summen uavkortet skal gå tilbake til innbyggerne.

OVERSKUDD: Staten tjener stort på de høye strømprisene. Frp vil dele pengene rett ut til Ola og Kari Nordmann: Foto: Terje Pedersen / NTB
OVERSKUDD: Staten tjener stort på de høye strømprisene. Frp vil dele pengene rett ut til Ola og Kari Nordmann: Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Staten anslår at den vil tjene minst 28 milliarder kroner de på rekordhøye strømprisene. Anslaget er uten moms og elavgift.

Frps Frank Sve sier denne summen uavkortet må utbetales til det norske folk pronto.

- Dette er røveri. Staten lopper innbyggerne og næringslivet for enorme summer og blir styrtrik på skyhøye strømpriser, sier han til Dagbladet.

- 28 milliarder er et minimum for hva finansminister Vedum nå bør utbetale til folk og næringsliv, legger han til.

Utfordrer Vedum

Prisanslaget for regjeringens strømkrisepakke er på rundt 13 milliarder kroner, inkludert regjeringens siste oppjustering av krisepakken. Dermed er det minst 15 milliarder på bok som Sve og Frp vil betale ut.

- Det norske folk har aldri fått en ekstraskatt på den måten de høye strømprisene er. Det er ingen grunn til at staten skal sitte igjen med alle de pengene. Det er ingenting å diskutere. Vedum får bare finne en løsning, sier Sve videre.

- Og hvis ikke, så må Stortinget på banen og gjøre jobben for ham. Vi sitter nå faktisk valgt inn på vegne av innbyggerne, og vi burde ha deres interesser i tankene. Det er et enormt folkelig engasjement rundt strømprisene, og veldig mange er bekymret for å ikke klare å betale regningene sine. Folk er rett og slett vettskremt, mens staten blir søkkrik. Sånn kan vi ikke ha det, sier Sve.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.