Ny storvinner i kveld:

285,8 mill. til nordmann

- Det har vært en svært travel onsdag, sier Norsk Tipping: Først milliardvinner i går, så ny storvinner i dag.

NY TELEFON: Onsdag fikk lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, gleden av å ringe nok en heldig nordmann. Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping
NY TELEFON: Onsdag fikk lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen, gleden av å ringe nok en heldig nordmann. Foto: Ola Thorset, Norsk Tipping Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

24 timer etter at en kvinne satte ny norsk premierekord med 1,36 milliarder kroner i Eurojackpot, smalt det i sikringsboksen igjen, skriver Norsk Tipping i en pressemelding onsdag kveld.

- En norsk mann var den eneste som hadde 6+1 rette i Vikinglotto-trekningen, noe som gjør at vedkommende snart får den nette sum av 285 837 500 kroner inn på konto, skriver de.

Premien er den 9. høyeste i Norsk Tippings historie.

- Det er egentlig helt utrolig. Først milliardvinner i går, og så rett på med storvinner i Vikinglotto nå i kveld. Men samtidig er dette utrolig gøy, sa lotteri- og trekningsansvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

Mathisen skulle i 21.20-tida ta kontakt med vinneren.

- Vi har et bredt team på plass, og vi er fryktelig spente på hva slags reaksjon vi får denne gangen, sa hun.

MILLIARDÆR: Her ringer Norsk Tipping kvinnen som vant 1,36 milliarder kroner i Eurojackpot. Video: Norsk Tipping Vis mer

Senere onsdag kveld bekrefter Norsk Tipping at de har fått kontakt med vinneren.

- Han hadde ikke hørt det første anropet, men svarte raskt på det andre. Det var ikke stort jeg fikk ut av ham innledningsvis. Han var rett og slett sjokkert. Nesten i overkant sjokkert, sier Roterud Mathisen og gliser.

Trekningsredaktøren understreker at vinneren vil få tett oppfølging av Norsk Tipping i tiden framover, i tillegg til juridisk og økonomisk rådgivning fra advokatfirmaet Dehn - som er den eksterne partneren Norsk Tipping benytter i slike situasjoner. Det i likhet med vinneren i går.

Det var altså i går at den tidligere norske premiegevinsten ble smadret.

En norsk kvinne stakk av med hele 120 millioner euro, tilsvarende 1,36 milliarder kroner, i Eurojackpot. Det er bare fjerde gang i historien at Eurojackpot-summen har landet på så mye.

- Hæ, er dette tull eller? Det er jo bare helt vanvittig, var reaksjonen hennes da Norsk Tipping tok kontakt.

- Det er veldig moro. Jeg kommer til å dele mye med familien. I tillegg kommer jeg nok til å reise en del, sa hun videre.