Verdens ti rikeste

3518 milliarder kroner rikere

Coronapandemien legger absolutt ingen demper på formuesveksten for verdens rikeste milliardærer.

NOK: Elon Musk inntok toppen av lista over verdens rikeste personer tidligere i år, og har senere bare rykket fra. Men også de neste 18 på milliardærlista har økt rikdommen gjennom 2021. Arkivfoto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB
NOK: Elon Musk inntok toppen av lista over verdens rikeste personer tidligere i år, og har senere bare rykket fra. Men også de neste 18 på milliardærlista har økt rikdommen gjennom 2021. Arkivfoto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Pandemirestriksjoner, forsyningsproblemer i globale handelskjeder og et voksende inflasjonsspøkelse til tross: Den samlede formuen til verdens ti rikeste milliardærer vokste med 400 milliarder dollar i løpet av 2021.

Med dagens kurs blir det en verdiøkning på formidable 3518 milliarder kroner for de ti mennene som topper Bloomberg Billionaires Index.

Til sammenlikning er utgiftene på hele statsbudsjettet for Norge neste år beregnet til godt under det halve av dette, nærmere bestemt 1576 milliarder kroner.

Musk drar fra

Bare ni av verdens 50 mest velstående personer hadde negativ utvikling i sin samlede formue i 2021.

Faktisk må du bla deg ned til 20. plass på Bloombergs rikingliste før du finner røde 2021-tall. De 19 rikeste økte sin samlede formue med 500 milliarder dollar - eller 4397 milliarder norske kroner.

Størst vekst kan Tesla-topp Elon Musk notere seg for. Han økte sin rikdom med 1 038 milliarder kroner og sikrer posisjonen som verdens rikeste med god margin. Musk er nå god for 2410 milliarder kroner, ut fra Bloombergs beregninger og analyser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer