45 milliarder euro i koronastøtte til franske bedrifter

Regjeringen i Frankrike vil gi 45 milliarder euro i støtte til bedrifter og arbeidstakere som er rammet av koronaviruset.

KRISEPAKKE: Frankrikes finansminister Bruno Le Maire, her sammen med den europeiske sentralbankens sjef Christine Lagarde i Brussel i februar. Le Maire venter en nedgang i den franske økonomien på grunn av virusutbruddet. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
KRISEPAKKE: Frankrikes finansminister Bruno Le Maire, her sammen med den europeiske sentralbankens sjef Christine Lagarde i Brussel i februar. Le Maire venter en nedgang i den franske økonomien på grunn av virusutbruddet. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Dette er et første, umiddelbart støttetiltak, sier finansminister Bruno Le Maire til radiostasjonen RTL.

Summen tilsvarer over 500 milliarder kroner etter dagens kurs.

– Alle må forstå at samtidig som det pågår en krig mot viruset, pågår det også en økonomisk og finansiell krig, sier Le Maire.

Han advarer om at krigen vil bli «langvarig og voldelig» og at alle styrker må mobiliseres. Om nødvendig kan franske selskaper bli overtatt av staten.

I tillegg venter finansministeren nå en nedgang i Frankrikes bruttonasjonalprodukt (BNP) på 1 prosent i 2020.

FØRST UTE: Ved Kaiser Permanente Washington Health Research Institute har de startet en klinisk studie av en potensiell vaksine mot coronaviruset. Video: Ap Vis mer

– Det vil si negativ vekst, legger han til, for den som eventuelt måtte være i tvil.

Tidligere har den franske regjeringen varslet flere titalls milliarder euro i støtte til arbeidstakere som må stoppe å jobbe på grunn av stengte restauranter og butikker og strenge karantenetiltak.

Le Marie presenterte det nye støttetiltaket tirsdag. Bilprodusentene Renault og PSA varslet dagen før at de stanser produksjonen ved fabrikker i Europa inntil videre. Det samme gjør den tyske bilprodusenten VW.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer