500 ansatte har fått permitteringsvarsel

Aviator bekrefter til TV 2 at alle ansatte i selskapet har mottatt permitteringsvarsel.

CORONA-KONSEKVENSER: 514 ansatte i Aviator har fått permitteringsvarsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
CORONA-KONSEKVENSER: 514 ansatte i Aviator har fått permitteringsvarsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går varslet Norwegian at de kansellerer over 3000 avganger. I kjølvannet av disse opplysningene har over 500 ansatte i Aviator mottatt permitteringsvarsel.

Det bekrefter HR og Kommunikasjonsdirektør i Aviator, Jan Fredrik Tinlund, bekrefter overfor TV 2.

- På bakgrunn av Norwegians kanselleringer varsles det herved om permitteringer med to dagers varsel. Varselet gjelder alle selskapets lokasjoner utenom Bardufoss, da disse betjener kun SAS, står det i permitteringsvarselet som TV 2 har fått tilgang til.

Betydelige konsekvenser

Norwegians kanselleringer vil ramme planlagte avganger fra midten av mars til midten av juni.

- Dette er en kritisk periode for flybransjen, inkludert for oss i Norwegian. Vi oppfordrer myndighetene til å iverksette umiddelbare tiltak, i et forsøk på å redusere den økonomiske belastningen for flyselskapene, slik at man kan beskytte viktig infrastruktur og arbeidsplasser, het det fra Norwegians nye toppsjef, Jacob Schram, i gårsdagens melding.

- Kanselleringene vil dessverre ramme en betydelig del av våre kollegaer i Norwegian. Vi har innledet formell dialog med våre fagforeninger angående permitteringer for crew som jobber i lufta, i tillegg til bakkemannskap og kontoransatte. Vi vil fortsette konstruktiv dialog med fagforeningene og ansatte for sammen å jobbe oss gjennom denne vanskelige situasjonen, sa Schram.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer