Tidligere statsminister David Cameron:

56 meldinger gir ham trøbbel

Den tidligere statsministeren i Storbritannia måtte i går forklare seg forran parlamentet om hans rolle i det kontroversielle finansselskapet Greensill.

56 MELDINGER: David Cameron sendte 56 meldinger til senatorer og tjenestemenn for å drive lobbyvirksomhet for selskapet Greensill. Han anklages for å ha utnyttet sin posisjon som tidligere statsminister. Foto: Justin Tallis/ AFP/ NTB.
56 MELDINGER: David Cameron sendte 56 meldinger til senatorer og tjenestemenn for å drive lobbyvirksomhet for selskapet Greensill. Han anklages for å ha utnyttet sin posisjon som tidligere statsminister. Foto: Justin Tallis/ AFP/ NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere statsministeren i Storbritannia, David Cameron, ble i går utspurt av parlamentsmedlemmer i regnskapskomiteen om hans omfattende lobbyisme for det kontroversielle finansselskapet Greensill Capital.

Den tidligere statsministeren både jobbet for, og hadde betydelige investeringer i selskapet.

Han mener det er viktig at folk vet at han ble betalt, men nekter imidlertid å opplyse hvor stor lønningen var.

- Det var en sjenerøs, stor lønning, sa Cameron i møtet, ifølge BBC.

Bombarderte statsrådene

Det har nå kommet fram at Cameron sendte 56 meldinger til både statsråder og tjenestemenn på WhatsApp, e-post, SMSer og telefonsamtaler i starten av pandemien.

I meldingene ba han om at myndighetene kunne gi Greensill tilgang til en nødordning for coronaviruslån, skriver The Guardian.

Cameron blir anklaget for å ha bombardert statsrådene med meldinger og telefonsamtaler for å få gjennom saken til Greensill.

Rushanara Ali, som er medlem av parlamentet og medlem i den utvalgte komiteen, beskyldte Cameron for å være drevet av personlig grådighet og å utnytte sin tidligere stilling som statsminister for å gjennomføre en ubarmhjertig lobbyvirksomhet, ifølge The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer