570 mill. i minus i Norwegian-konkurser

Bostyrerne i fire Norwegian-datterselskaper i Sverige og Danmark som gikk konkurs i april melder om en underdekning på over en halv milliard norske kroner.

VASKET HENDENE: I april, etter at corona-pandemien hadde satt de fleste fly på bakken, begjærte fire Norwegian-datterselskaper i Danmark og Sverige seg konkurs. Her vasker Norwegians konsernsjef Jacob Schram hendene på Norwegians hovedkontor i Oksenøyveien, med antibac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VASKET HENDENE: I april, etter at corona-pandemien hadde satt de fleste fly på bakken, begjærte fire Norwegian-datterselskaper i Danmark og Sverige seg konkurs. Her vasker Norwegians konsernsjef Jacob Schram hendene på Norwegians hovedkontor i Oksenøyveien, med antibac. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Da coronapandemien rammet flybransjen i mars, var flyselskapet Norwegian blant de hardest rammede.

Mandag 20. april besluttet fire datterselskaper å begjære seg konkurs: Norwegian Pilot Services Denmark, Norwegian Air Resources DK, Norwegian Cabin Services - alle danske - og det svenske Pilot Services Sweden.

Nå viser bobestyrernes siste rapporter en samlet underdekning - altså minusverdier etter anmeldte krav - på cirka 570 millioner norske kroner i de fire selskapene.

Hadde 800 ansatte

«Konkursselskapets virksomhet har utelukkende bestått i å skaffe piloter til Norwegian-konsernet», står det i borapporten til Pilot Services Sweden som var klar denne uka.

Der var det på konkurstidspunktet ansatt 250 personer.

Dette selskapet har den største underdekningen av de fire, med 234 millioner svenske kroner, tilsvarende 250 millioner norske kroner.

I de tre danske selskapene var boinnberetningen klar den 20. august. Disse hadde på konkurstidspunktet til sammen 562 ansatte piloter og kabinpersonale, og var i likhet med Pilot Services Sweden eid av irske Norwegian Air Resources.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.