714 turer med Stortingets privatsjåfør

Eva Kristin Hansen brukte presidentskapets privatsjåfører svært flittig. De fleste av turene med svart bil gikk mellom Stortinget og boligen hennes i Ski, forteller Stortingets administrasjon.

HYPPIG BRUK AV PRIVATSJÅFØR: Tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
HYPPIG BRUK AV PRIVATSJÅFØR: Tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har nylig dokumentert alle frynsegodene til norske stortingspolitikere. En av disse er privatsjåfør, men det godet er forbeholdt presidentskapets medlemmer.

Ingen brukte den ordningen like flittig som nylig avgått stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap): Hun tok over 700 turer med privatsjåfør i løpet av de fire åra hun satt i presidentskapet på Stortinget, skriver Aftenposten.

Avisa har spurt administrasjonen hvor mange av turene til Hansen som var offisielle oppdrag. Det kan Stortinget ikke svare på, men de har gitt en oversikt over antall turer mellom Stortinget og Hansens hjem.

Dagbladet har spurt Hansen om en kommentar. Hun viser til sin advokat John Christian Elden.

- Hun har brukt bil når hennes helsesituasjon eller andre omstendigheter innenfor reglementet har tilsagt det. Hun ville spare Stortinget for pendlerboligutgifter i Oslo, sier Elden i en kommentar til Dagbladet.

Gikk av i høst

De fleste turene med Stortingets biltjeneste var mellom Stortinget og huset hennes i Ski, ifølge Løvebakkens administrasjon.

Hovedregelen på Stortinget er at politikerne selv skal dekke den daglige arbeidsreisen mellom Stortinget og der de bor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.