Vinkrise i Frankrike:

80 prosent ødelagt

Vinbønder i Frankrike fortviler etter frost. - Største landbrukskatastrofen i begynnelsen av det 21. århundre, mener landbruksministeren.

ØDELAGT: En bonde i Le Landeau sjekker vinstokkene sine. Han prøver å varme opp plantene med lys. Foto: Sebastien Salom-Gomis/ AFP/NTB.
ØDELAGT: En bonde i Le Landeau sjekker vinstokkene sine. Han prøver å varme opp plantene med lys. Foto: Sebastien Salom-Gomis/ AFP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En uvanlig kald frost ryster vinbøndene i landets mest prestisjetunge vinregioner.

Nå estimeres det at vin for over 2 milliarder euro i salg går tapt i år, etter at frosten har påvirket omtrent 80 prosent av franske vingårder, ifølge CNN og The Guardian.

Et betydelig værskifte har nå gjort at flere er bekymret for hvordan den globale oppvarmingen kan påvirke druehøstingen.

Frosten traff plutselig etter det hadde vært varme temperaturer. Det har forverret skadene. Varmen gjorde at vinstokkene og frukttrærne modnet tidligere enn normalt, for så å visne av kulden.

Annen fruktproduksjon i Frankrike som epler, kiwi og aprikoser er også truet av kulden. Likevel har det gått betydelig verst utover vinproduksjonen som er Frankrikes største eksportvare.

les mer om saken her:

- Landbrukskatastrofe

Ødeleggelsene har vært store i prestisjetunge vinområder som Bordeaux, Burgundy, Rhône-dalen og Provence.

«Dette er trolig den største landbrukskatastrofen i begynnelsen av det 21. århundre», sa den franske landbruksministeren Julien Denormandie i forrige uke, da regjeringen erklærte situasjonen for en landbrukskatastrofe, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer