80-tallsrekord står for fall: - Ekstreme nivåer

Oppgang på børsene verden rundt.

OPPGANG: Det ble en svært god dag på finansmarkedet i Tokyo tirsdag. Foto: Koji Sasahara/AP/NTB
OPPGANG: Det ble en svært god dag på finansmarkedet i Tokyo tirsdag. Foto: Koji Sasahara/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den viktige Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen steg med hele 2,66 prosent tirsdag, og endte på en sluttkurs høyere enn på 30 år.

Nikkei-indeksen endte handelsdagen på 27.568,15 poeng etter å ha styrket seg med 2,66 prosent. Det er en svært stor oppgang på en enkelt dag.

- Ekstreme nivåer

Sist gang Nikkei-indeksen var på over 27.000 poeng var i august 1990. Nå nærmer den seg toppunktet som ble nådd 29. desember 1989, da kursen endte på 38.915,87 poeng.

«Nikkei-indeksen er i ferd med å nå de ekstreme nivåene som ble satt for 30 år siden», skriver analytiker i Nordnet Roger Berntsen.

Indeksen ble tirsdag dratt opp av tungvektere som Mitsubishi Heavy Industries (+4,6 prosent), klesprodusenten Fast Retailing (+4,6) og teknologi- og energiselskapet SoftBank (+4,2).

Den bredere Topix-indeksen hadde også en svært solid dag og steg med 1,74 prosent til 1.819,18 poeng.

«Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag. Investorene i regionen lot seg inspirerer av gårsdagens optimisme i USA», skriver Berntsen.

Venter oppgang

De øvrige Asia-børsene noterte også stort sett grønne tall, om enn med litt mindre margin enn på Tokyo-børsen. Hongkongs Hang Seng-indeks steg med 0,9 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea steg med 0,1 prosent og S&P/ASX 200-indeksen i Australia steg med 0,5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.