80-tallsrekord står for fall: - Ekstreme nivåer

Oppgang på børsene verden rundt.

OPPGANG: Det ble en svært god dag på finansmarkedet i Tokyo tirsdag. Foto: Koji Sasahara/AP/NTB
OPPGANG: Det ble en svært god dag på finansmarkedet i Tokyo tirsdag. Foto: Koji Sasahara/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den viktige Nikkei-indeksen på Tokyo-børsen steg med hele 2,66 prosent tirsdag, og endte på en sluttkurs høyere enn på 30 år.

Nikkei-indeksen endte handelsdagen på 27.568,15 poeng etter å ha styrket seg med 2,66 prosent. Det er en svært stor oppgang på en enkelt dag.

- Ekstreme nivåer

Sist gang Nikkei-indeksen var på over 27.000 poeng var i august 1990. Nå nærmer den seg toppunktet som ble nådd 29. desember 1989, da kursen endte på 38.915,87 poeng.

«Nikkei-indeksen er i ferd med å nå de ekstreme nivåene som ble satt for 30 år siden», skriver analytiker i Nordnet Roger Berntsen.

Indeksen ble tirsdag dratt opp av tungvektere som Mitsubishi Heavy Industries (+4,6 prosent), klesprodusenten Fast Retailing (+4,6) og teknologi- og energiselskapet SoftBank (+4,2).

Den bredere Topix-indeksen hadde også en svært solid dag og steg med 1,74 prosent til 1.819,18 poeng.

«Stemningen på de asiatiske børsene var god tirsdag. Investorene i regionen lot seg inspirerer av gårsdagens optimisme i USA», skriver Berntsen.

Venter oppgang

De øvrige Asia-børsene noterte også stort sett grønne tall, om enn med litt mindre margin enn på Tokyo-børsen. Hongkongs Hang Seng-indeks steg med 0,9 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea steg med 0,1 prosent og S&P/ASX 200-indeksen i Australia steg med 0,5 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer