Ny rapport:

85 tiltak

I en ny rapport peker Miljødirektoratet på 85 tiltak som kan gjøre at Norge når klimamålene for 2030.

Miljødirektoratet overleverer rapporten «Klimatiltak i Norge mot 2030» til klima- og miljøminister E... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er tid for mobilisering, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Fredag overleverte hun en fersk rapport til klima- og energiminister Espen Barth Eide (Ap). Rapporten peker på hvilke tiltak Norge kan gjennomføre for å nå klimamålene.

- Utslippskuttene kommer ikke av seg selv. Dersom det skal være mulig å få så store utslippskutt så fort som vi har lagt grunn, er det behov svært rask utvikling av klimapolitikken. Så å si alt vi har utredet må gjennomføres, og mye må skje i parallell, hvis målene skal nås, sier Hambro.

- Mye ny politikk

For her av tiltakene som ble lagt fram fredag, peker direktoratet på hvilke hindre som må ryddes av veien for å få dem til.

- Rapporten viser at elektrifisering, mer fornybar kraft, energieffektivisering og karbonfangst og lagring er blant tiltakene som vil framskynde de største kutt i klimagassutslippene, sier klima- og energiminister Espen Barth Eide (Ap).

- Alt dette er tiltak regjeringen arbeider aktivt med. Samtidig er det tydelig at vi både vil trenge mye ny politikk og raskere tempo i omstilling for å lykkes, og at dette vil kreve kunnskap, lederskap og vilje til å ta tydelige valg, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer