Ny rapport:

85 tiltak

I en ny rapport peker Miljødirektoratet på 85 tiltak som kan gjøre at Norge når klimamålene for 2030.

Miljødirektoratet overleverer rapporten «Klimatiltak i Norge mot 2030» til klima- og miljøminister E... Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er tid for mobilisering, sier miljødirektør Ellen Hambro.

Fredag overleverte hun en fersk rapport til klima- og energiminister Espen Barth Eide (Ap). Rapporten peker på hvilke tiltak Norge kan gjennomføre for å nå klimamålene.

- Utslippskuttene kommer ikke av seg selv. Dersom det skal være mulig å få så store utslippskutt så fort som vi har lagt grunn, er det behov svært rask utvikling av klimapolitikken. Så å si alt vi har utredet må gjennomføres, og mye må skje i parallell, hvis målene skal nås, sier Hambro.

- Mye ny politikk

For her av tiltakene som ble lagt fram fredag, peker direktoratet på hvilke hindre som må ryddes av veien for å få dem til.

- Rapporten viser at elektrifisering, mer fornybar kraft, energieffektivisering og karbonfangst og lagring er blant tiltakene som vil framskynde de største kutt i klimagassutslippene, sier klima- og energiminister Espen Barth Eide (Ap).

- Alt dette er tiltak regjeringen arbeider aktivt med. Samtidig er det tydelig at vi både vil trenge mye ny politikk og raskere tempo i omstilling for å lykkes, og at dette vil kreve kunnskap, lederskap og vilje til å ta tydelige valg, sier han videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.