Thomas Giertsen:

87 millioner borte for Giertsen

Kahoot-stupet fortsetter - aksjen har stupt 73 prosent det siste året.

KAHOOT-EVENTYRET SLUTT: Thomas Giertsen tjente seg søkkrik på Kahoot-aksjer, men det siste året har vært krise for selskapet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
KAHOOT-EVENTYRET SLUTT: Thomas Giertsen tjente seg søkkrik på Kahoot-aksjer, men det siste året har vært krise for selskapet. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spillselskapet Kahoot hadde en eventyrlig vekst i oppstarten, men det siste året har bydd på blodrøde tall. Blant dem som kjøpte seg tidlig inn i selskapet er komiker og skuespiller Thomas Giertsen (50).

Han kjøpte seg inn med småpenger, før han sommeren 2018 satset seks millioner kroner på en aksjepost på 760 000 aksjer, ifølge Finansavisen. De påfølgende åra eksploderte Kahoot-aksjen, og på starten av fjoråret satt Giertsen med aksjer til en verdi av 102 millioner kroner.

Så startet nedturen. De siste tolv månedene har aksjen stupt i overkant av 73 prosent. Samtidig har hovedindeksen ved Oslo Børs steget nesten 21 prosent.

Til sammen er børsverdier for aksjonærene i Kahoot falt med 43 milliarder kroner. For Giertsen betyr det et papirtap på 87 millioner kroner, skriver Nettavisen. Hans 867 000 Kahoot-aksjer er nå verdt 27 millioner kroner, mot 114 millioner for et år siden.

Børsen har forsøkt Giertsen for en kommentar, uten hell.

Også storinvester Jan Haudemann-Andersen, som ifølge Kapital er Norges 36. rikeste, eier Kahoot-aksjer. Han er nede på 40 millioner aksjer, ifølge Nettavisen, etter å ha solgt seg ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer