9 prosent økning i konkurser i januar

I januar i år gikk 356 norske aksjeselskaper konkurs. Det er 30 flere enn i januar i fjor. Økningen var høyest i Møre og Romsdal.

FLERE RAMMET: Den dårlige starten på året kan skyldes svak kronekurs og overetablering i visse bransjer i 2019, mener ekspert. Foto: Google Maps
FLERE RAMMET: Den dårlige starten på året kan skyldes svak kronekurs og overetablering i visse bransjer i 2019, mener ekspert. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Økningen tilsvarer 9 prosent.

– Isolert sett er dette en ganske markant økning i prosent. Det er ikke nødvendigvis noe dramatikk i dette, men absolutt en utvikling man bør følge med på, sier daglig leder i Creditsafe Norway, Per Fjærestad.

Med den nye fylkesinndelingen er det sju fylker som har sett en økning i konkurser.

Fylket med størst økning er Møre og Romsdal med 92 prosent, Agder med 85 prosent og Troms og Finnmark med 50 prosent. I Nordland og Innlandet falt tallet på konkurser med henholdsvis 32 og 21 prosent.

Fjærestad mener den dårlige starten på året kan skyldes svak kronekurs og overetablering i visse bransjer i 2019, som vi nå ser konsekvensene av.

Det største selskapet som åpnet for konkurs i år, målt etter omsetning, er TSRØ AS. TSRØ er det juridiske navnet på butikkjeden Ting, som har butikker i flere storbyer i Norge, og på Gardermoen.

Ifølge E24 har kjeden blitt kjøpt opp av Holta-familien og en ukjent aktør, og selskapet kan fortsette driften.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer