Telefonsvindel:

90-åring svindlet for 267 millioner kroner

Historisk grov bedragerisak.

ENORM SVINDELSAK: En kvinne på 90 år bosatt i Hongkong ble svindlet for en kvart milliard over telefon. Avbildet er utsikten fra The Peak i november i fjor. Foto Reuters / Lam Yik
ENORM SVINDELSAK: En kvinne på 90 år bosatt i Hongkong ble svindlet for en kvart milliard over telefon. Avbildet er utsikten fra The Peak i november i fjor. Foto Reuters / Lam Yik Vis mer
Publisert

I fjor ble en velstående 90 år gammel kvinne fra Hongkong kontaktet av noen som utga seg for å være kinesiske tjenestemenn for offentlig sikkerhet.

I realiteten kom telefonsamtalen fra kriminelle som hevdet at hun var blitt utsatt for identitetstyveri. Det ble starten på den største bedragerisaken for telefonsvindel som noensinne er registrert i Hongkong.

Det skriver The Guardian og CBS News.

Kom på døra

For å unngå at den enorme formuen skulle havne i uærlige hender, fikk den eldre kvinnen beskjed om overføre penger fra sin egen bankkonto til «etterforskningsteamet».

Der skulle millionene oppbevares trygt fram til saken var løst.

Ifølge politiet ble 90-åringen oppsøkt på døra kort tid etter første henvendelse. En person overleverte da en mobiltelefon og ga beskjed om at kvinnen skulle bruke den til å kommunisere med de påståtte etterforskerne.

Så begynte det økonomiske marerittet.

Elleve overføringer

Over en tidsperiode på fem måneder kunne politiet registrere at kvinnen hadde foretatt seg elleve bankoverføringer, på totalt 267 millioner norske kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.