Corona og vaksine

99 prosent bestått

Fryktet at verdifulle ansatte skulle si opp. Endte med full gevinst.

BLINK: Joda, det er New York du skimter i bakgrunnen og en United Airlines maskin som letter fra Newark-flyplassen . I disse dager tar selsapet av med fullvaksinerte ansatte. Foto: Chris Helgren, Reuters/NTB
BLINK: Joda, det er New York du skimter i bakgrunnen og en United Airlines maskin som letter fra Newark-flyplassen . I disse dager tar selsapet av med fullvaksinerte ansatte. Foto: Chris Helgren, Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Du kan trygt si at flygiganten United Airlines traff blink da selskapet gikk ut med et krav om at alle ansatte måtte vaksineres mot covid-19 for å få lov til å fortsette i jobben.

Frykten som flere ga uttrykk for, nemlig at vaksineskeptikere ville velge å si opp jobben framfor to stikk i armen, viste seg å være ekstremt ubegrunnet. Et slikt utfall kunne blitt svært vrient i det som for tida er et stramt arbeidsmarked mange steder.

Så gikk det tvert om. United Airlines kunne tidligere i dag kunngjøre at 593 av selskapets ansatte ikke har møtt kravet om å la seg vaksinere, ifølge CNN. Det utgjør under 1 prosent av selskapets 67 000 amerikanske ansatte, som er omfattet av vaksinekravet.

Kravet virker

Ytterligere 2000 ansatte - mindre enn 3 prosent av arbeidsstyrken - har søkt om unntak fra vaksinekravet, begrunnet med medisinske eller religiøse grunner.

- Vår begrunnelse for å kreve coronavaksine for alle våre ansatte i USA er enkel. Det handler om sikkerheten til våre ansatte. Sannheten er at alle er tryggere når alle er vaksinert. Vaksinekravet virker, skriver flygigantens administrerende direktør Scott Kirby i et brev til de ansatte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer