Elektrifisering av sokkelen:

Aasland med ny vending

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) understreker viktigheten av å bruke kraft fra land til elektrifisering av sokkelen. Rasmus Hansson (MDG) mener at regjeringen har snudd, noe Aasland kontant avviser.

- HAR SNUDD: Stortingsrepresentant Ramsus Hansson (MDG) mener at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har snudd, noe sistnevnte avviser kontant. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
- HAR SNUDD: Stortingsrepresentant Ramsus Hansson (MDG) mener at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) har snudd, noe sistnevnte avviser kontant. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

I Hurdalsplattformen slo regjeringen fast at «elektrifiseringen av sokkelen skal i størst mulig grad skje med havvind eller annen fornybar strøm produsert på sokkelen». Nå svarer imidlertid olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) følgende til Stortinget om elektrifisering av sokkelen:

«Det tiltaket som virkelig monner er å erstatte kraftproduksjon offshore med kraft fra land».

Og:

«Selv om også andre løsninger kan bidra til utslippsreduksjoner, er det bare kraft fra land som realistisk sett kan gi store reduksjoner i produksjonsutslippene de nærmeste åra».

«Kraft fra land, eller å stenge ned»

Aasland framhever at utslippsreduserende tiltak er lønnsomme for oljeselskapene ettersom utslipp koster.

«For å redusere utslippskostnadene fra et felt betydelig og relativt raskt, har selskapene i dag i praksis to muligheter – kraft fra land, eller å stenge ned».

Uttalelsene fra Aasland kommer som svar til Frp-leder Sylvi Listhaug som stilte følgende spørsmål: «Mener statsråden det er klokt å fortsette med elektrifisering av sokkelen slik strømsituasjonen er nå?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer