ABG Sundal Collier saksøkt av milliardærdatteren Caroline (33)

Tre generasjoner Vik slåss fortvilet for å beholde det norske IT-selskapet Confirmit i familiens eie.

DOM I LONDON: En katt- og musjakt begynte på Alexander Viks formue da Vik-selskapet Sebastian Holdings i 2013 ble pålagt å betale Deutsche Bank cirka 300 millioner dollar inkludert renter, i en domstol i London. Foto: Keith Hammett
DOM I LONDON: En katt- og musjakt begynte på Alexander Viks formue da Vik-selskapet Sebastian Holdings i 2013 ble pålagt å betale Deutsche Bank cirka 300 millioner dollar inkludert renter, i en domstol i London. Foto: Keith Hammett Vis mer
Publisert

Deutsche Bank er nær et stort gjennombrudd i kampen for å inndrive gjeld, i en langvarig strid med den norske milliardæren Alexander Vik.

Et pågående tvangssalg av IT-selskapet Confirmit kan gi banken mellom 100 og 150 millioner dollar, mener ABG Sundal Collier som forestår salget.

Det går fram av salgsoppdraget gitt av Namsfogden i juli 2019.

Få måneder senere entret Alexander Viks datter Caroline (33) arenaen - fast bestemt på å beholde Confirmit i familien Vik.

Confirmit-konsernet på Skøyen i Oslo hadde i 2018 cirka 420 ansatte i Norge, USA og andre land, og rundt 400 millioner kroner i egenkapital.

Epost-sjokket

Katt- og mus-leken har pågått siden 2013. Da påla en domstol i London Vik-selskapet Sebastian Holdings å betale banken 300 millioner dollar, etter katastrofale valutatap i 2008.

Det må ha vært et hardt slag for Alexander Vik, som slo seg opp som mekler og investor i USA og ved årtusenskiftet ifølge VG var helt oppe på 69. plass på Forbes' liste over verdens rikeste.

I hvert fall har han og familien senere ført tallrike rettssaker for å unngå denne regninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer