Adidas tapte stripekamp

Saksøkte motehus for «forvirrende likt» design.

SAKSØKT: Thom Browne ankom retten i det fire-stripete designet sitt 3. januar. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB
SAKSØKT: Thom Browne ankom retten i det fire-stripete designet sitt 3. januar. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Tirsdag 3. januar møtte Adidas og motehusdesigner Thom Browne i retten i Manhattan, New York, etter at sportsgiganten saksøkte ham i 2021.

De mente at et stripedesign Browne hadde kommet med på sko og klær, var «forvirrende likt» deres, og at det krenket varemerkeretten til deres velkjente tre striper.

Retten landet imidlertid på at Browne ikke hadde brutt noen lover.

De fant at designet var utformet på en slik måte at det var lite sannsynlig at kunder forvekslet Adidas’ produkter med Brownes – og Brownes design hadde dessuten fire striper, ikke tre.

Browne gjorde også et poeng ut av at produktene deres var tilegnet forskjellige markeder og var i vidt forskjellige prisklasser.

En talsperson i Adidas sier at selskapet er skuffet over dommen og ikke utelukker å anke saken, ifølge Reuters.

Browne, på sin side, sier han er fornøyd med resultatet, ifølge nyhetsbyrået.

Det er ikke første gang Adidas går til sak mot selskaper som tar i bruk stripedesign. I rettssaken kom det fram at sportsgiganten har saksøkt over 90 selskaper og signert mer enn 200 forliksavtaler knyttet til stripe-varemerket siden 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.