Unibuss:

Administrerende direktør går av

Øystein Svendsen går av som øverste sjef i Unibuss etter eget ønske. Atle Rønning blir konstituert administrerende direktør i selskapet.

SLUTTER: Øystein Svendsen kaster inn håndklet som sjef for Unibuss. Foto: NTB
SLUTTER: Øystein Svendsen kaster inn håndklet som sjef for Unibuss. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øystein Svendsen går av som administrerende direktør i Unibuss. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Atle Rønning blir konstituert administrerende direktør i selskapet.

I pressemeldingen skriver selskapet av Svendsen slutter etter eget ønske.

- Styret er svært fornøyd med at Atle Rønning har takket ja til rollen som konstituert administrerende direktør i Unibuss. Atle har lang fartstid i bransjen, og har levert solide resultater. Vi mener han er rett person til å overta ansvaret for Unibuss i en krevende tid med store ambisjoner for elektrifisering av bussparken, sier styreleder i Unibuss, Birte Sjule i pressemeldingen.

Tar over med umiddelbar virkning

Øystein Svendsen har jobbet i Unibuss i en årrekke, og styret skriver i pressemeldingen at de retter en stor takk for hans innsats gjennom åra.

- Under Øysteins ledelse har Unibuss bidratt til å bedre luftkvaliteten og til å kutte klimagassutslipp i Oslo. Han har også vært en sterk pådriver i arbeidet med å rekruttere flere yrkessjåfører, sier Birte Sjule.

Den konstituerte administrerende direktøren tar over med umiddelbar virkning, skriver Unibuss, som er et datterselskap av Sporveien.

Atle Rønning kommer fra jobben som kommersiell direktør i Unibuss siden januar i år. Før det har han blant annet vært administrerende direktør i Norgesbuss.

Til Avisa Oslo presiserer selskapet at Svendsen fortsetter i Unibuss-konsernet.

- Det burde nok vært med i pressemeldingen, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, til avisa. Han er imidlertid usikker på hva stillingen hans blir.

Buss-kritikk

Siden i fjor høst har det vært masse skriverier om selskapets elektriske busser, som i flere tilfeller har vist seg å ikke fungere optimalt på norsk vinterføre.

Høsten 2023 varslet kollektivselskapet Ruter en intern gjennomgang, etter at store snømengder førte til busshavarier og store trafikale problemer i hovedstaden. Unibuss er et av fire selskap som kjører for Ruter.

I januar tok Arbeiderpartiet til orde for at man må vurdere å beholde dieselbusser som beredskap, da elbussene igjen hadde store problemer i kulda og på glatta.

Ruter har truet Unibuss med bøter for å ikke levere etter kontrakten. VG omtalte dette først.

Fredrik Jergmar i Unibuss ønsker ikke å kommentere de eventuelle konsekvensene.

- Vi har et godt samarbeidsforhold med Ruter og er i dialog med dem, sier Jergmar til avisa.