Advarer: - 13 000 jobber truet

- Norsk spisskompetanse i verdensklasse står i umiddelbar fare, advarer fagforeningstopp. NHO-direktøren mener vi ikke har sett den siste krisepakken.

ADVARER: Norsk maritim industri har grønn kompetanse i verdensklasse som kan forsvinne uten drahjelp, advarer både tillitsvalgte og arbeidsgiverforeninger. Foto: Dag Jenssen / Samfoto
ADVARER: Norsk maritim industri har grønn kompetanse i verdensklasse som kan forsvinne uten drahjelp, advarer både tillitsvalgte og arbeidsgiverforeninger. Foto: Dag Jenssen / Samfoto Vis mer
Publisert

- Den unike kompetansen som finnes ved norske verft og industrien rundt får null drahjelp i regjeringens forslag til statsbudsjett for neste år.

Det fastslår Trond Markussen, leder i NITO, organisasjonen for høyere utdannede ingeniører og teknologer.

- Vi har vært dypt bekymret for arbeidsplassene i verftsindustrien helt siden coronakrisa inntraff. Forslaget til statsbudsjett har ingen satsing som monner på maritim industri. Jeg frykter at 13 000 arbeidsplasser kan gå tapt på kort sikt, sier Markussen til Børsen.

Det kan være starten på en halvering av Norges maritime næring, anslår han.

- Det betyr i så fall at den maritime spisskompetansen, der Norge er verdensledende, kan forvitre, advarer Markussen.

Høye skuldrer

NHO-direktør Ole Erik Almlid mener at statsbudsjettet, slik regjeringen la det fram onsdag, ikke gir svaret med to streker under for neste år.

- Dette er ikke fasiten for 2021. Krisen er her fortsatt, og den vil vare lenge. Det er greit å høre finansminister Jan Tore Sanner si at vi fortsatt står i en krise. Så han må fortsette å ha høye skuldrer, sier Almlid til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer