Forbrukerrådet:

Advarer: - Et problem

Forbrukerrådet tror meieriprodukter kan bli dyrere etter at Landbruksdirektoratet fjernet distribusjonsstøtten til Tines konkurrenter.

BEKYMRET: Forbrukerrådet frykter svekket konkurranse i kjølvannet av kutt i distribusjonsstøtte til Tines konkurrenter. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
BEKYMRET: Forbrukerrådet frykter svekket konkurranse i kjølvannet av kutt i distribusjonsstøtte til Tines konkurrenter. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag omtalte Børsen Q-Meieriene kraftige nødrop, der selskapet varslet at deres eksistens er truet. Bakgrunnen er at Landbruksdirektoratet har vedtatt å kutte Q-Meierienes frakttilskudd på totalt 50 millioner kroner i året.

Nå advarer Forbrukerrådet om at meieriprodukter kan bli dyrere etter at distribusjonsstøtten til Tines konkurrenter ble kuttet.

Fagdirektør Olav Kasland i Forbrukerrådet sier til NRK at de tror at melk, yoghurt og ost kan bli dyrere, og at utvalget i meierihyllene kan bli dårligere.

- Rask løsning

Mandag opplyste Q-meieriene til blant andre Børsen at de har tatt hastegrep og satt opp prisen på sine melkeprodukter.

- Det var den eneste raske løsningen vi kunne gjennomføre på så kort tid for å kunne klare å konkurrere og fortsette med å skape mangfold, vekst og innovasjon, sa Kristine Aasheim, styreleder og pressekontakt i Q-Meieriene, til Børsen.

Forbrukerrådet er bekymret.

- Men vi er redde for konkurransen, fordi hvis de ikke har mulighet til å konkurrere på pris, er det et problem, sier Kasland til kanalen.

Kan ikke kommentere

Kommunikasjonsdirektør Ole Martin Buene i Tine mener imidlertid at tiden for ordningen med distribusjonsstøtte er forbi, og at Tine kan konkurrere bedre på pris og utvalg ved å få fjernet konkurrentenes fordel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.