Forbrukerrådet:

Advarer: - Et problem

Forbrukerrådet tror meieriprodukter kan bli dyrere etter at Landbruksdirektoratet fjernet distribusjonsstøtten til Tines konkurrenter.

BEKYMRET: Forbrukerrådet frykter svekket konkurranse i kjølvannet av kutt i distribusjonsstøtte til Tines konkurrenter. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB
BEKYMRET: Forbrukerrådet frykter svekket konkurranse i kjølvannet av kutt i distribusjonsstøtte til Tines konkurrenter. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag omtalte Børsen Q-Meieriene kraftige nødrop, der selskapet varslet at deres eksistens er truet. Bakgrunnen er at Landbruksdirektoratet har vedtatt å kutte Q-Meierienes frakttilskudd på totalt 50 millioner kroner i året.

Nå advarer Forbrukerrådet om at meieriprodukter kan bli dyrere etter at distribusjonsstøtten til Tines konkurrenter ble kuttet.

Fagdirektør Olav Kasland i Forbrukerrådet sier til NRK at de tror at melk, yoghurt og ost kan bli dyrere, og at utvalget i meierihyllene kan bli dårligere.

- Rask løsning

Mandag opplyste Q-meieriene til blant andre Børsen at de har tatt hastegrep og satt opp prisen på sine melkeprodukter.

- Det var den eneste raske løsningen vi kunne gjennomføre på så kort tid for å kunne klare å konkurrere og fortsette med å skape mangfold, vekst og innovasjon, sa Kristine Aasheim, styreleder og pressekontakt i Q-Meieriene, til Børsen.

Forbrukerrådet er bekymret.

- Men vi er redde for konkurransen, fordi hvis de ikke har mulighet til å konkurrere på pris, er det et problem, sier Kasland til kanalen.

Kan ikke kommentere

Kommunikasjonsdirektør Ole Martin Buene i Tine mener imidlertid at tiden for ordningen med distribusjonsstøtte er forbi, og at Tine kan konkurrere bedre på pris og utvalg ved å få fjernet konkurrentenes fordel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer