Konkurransetilsynet mot Røkke og Fredriksen

Advarer: - Finnes en grense

Super-rikingene Kjell Inge Røkke og John Fredriksen må tåle en kraftig smekk over fingrene fra Konkurransetilsynet.

TUNGVEKTERE: Kjell Inge Røkke og John Fredriksen er hovedeiere i supply-tungvekteren Solstad Offshore, som må tåle en kraftig irettesettelse fra Konkurransetilsynet. Foto: Lise Åserud, NTB // Nina Hansen, Dagbladet
TUNGVEKTERE: Kjell Inge Røkke og John Fredriksen er hovedeiere i supply-tungvekteren Solstad Offshore, som må tåle en kraftig irettesettelse fra Konkurransetilsynet. Foto: Lise Åserud, NTB // Nina Hansen, Dagbladet Vis mer
Publisert

Sammen eier Røkke og Fredriksen Solstad Offshore, et globalt servicerederi for olje- og energibransjen til sjøs.

Nå må de stå skolerett for Konkurransetilsynets direktør Lars Sørgard, som slår kraftig ned på en uttalelse fra Solstad Offshore-direktøren.

Med over 100 skip og 3500 ansatte er Solstad Offshore en betydelig aktør i bransjen. Derfor vakte det en viss oppsikt da toppsjefen nylig oppfordret konkurrentene om ikke å underby hverandre.

- Hvis det er tre skip i markedet og ett ledig oppdrag, så erfarer vi fra tid til annen at markedet har falt unødvendig lavt. Vi burde ikke gjøre dette, sa toppsjef Lars Peder Solstad nylig, ifølge bransjeavisa TradeWinds.

Uttalelsen utløste en kraftfull irettesettelse fra Konkurransetilsynet.

- Svært skadelig

- Hele poenget med å konkurrere er å holde kortene tett til brystet så man nærmest kan overrumple konkurrentene, sier Konkurransetilsynets direktør Lars Sørgard til DN.

Det har langt fra vært tilfellet i denne saken, fastslår han.

- Når man signaliserer planene sine i det offentlige rom på denne måten, legger man til rette for en felles forståelse om å dempe konkurransen mellom seg og konkurrentene. Det vil være gunstig for selskapene, men kan da samtidig bli svært skadelig for konkurransesituasjonen, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer