Advarer bankene mot bonusfest

Pekefinger mot bankene. Nå høster advarselen kritikk.

KLAR MELDING: Finansminister Jan Tore Sanner letter på kravene til bankene, og advarer mot å bruke pengene på bonusfest. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR MELDING: Finansminister Jan Tore Sanner letter på kravene til bankene, og advarer mot å bruke pengene på bonusfest. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Som en del av regjeringas krisepakke for å hjelpe Norge gjennom coronanedturen, lettes kravet om hvor mye penger bankene må ha i bakhånd for dårlige tider.

Det som på fagspråket kalles motsyklisk kapitalbuffer er senket fra 2,5 prosent til 1 prosent med øyeblikkelig virkning.

- Dette er snakk om milliardbeløp, uten at det vises på statsbudsjettet, sa statsminister Erna Solberg (H) da regjeringa la fram første trinn av krisepakka.

Men håndslaget kommer med en alvorlig pekefinger.

- Helt klart

- Når vi nå letter på kapitalkravene, vil jeg understreke at bankene ikke må øke sine utbytter eller bonuser, lyder advarselen fra finansminister Jan Tore Sanner (H).

- Har du noe ris bak spesielt, spurte Dagbladet under fredagens pressekonferanse.

- Vi har god kontakt med finansnæringen. Når vi letter på kapitalkravene, legger jeg helt klart til grunn at det ikke brukes til å øke kostnadene eller til bonuser. Vi har kloke banker i Norge, og jeg har tillit til at de vil forvalte dette på en klok måte, sier Sanner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer