Resesjon

Advarer: - Blinker rødt

Verdens største bankgruppe, HSBC, kommer med en dyster spådom: USA vil gå inn i en resesjon i løpet av 2023. Deretter følger Europa.

RESESJON: HSBC mener flere ting tyder på at USA, og deretter Europa, er på vei inn i en resesjon. Bildet viser HSBC's hovedkontor i London. Foto: AFP PHOTO / Tolga Akmen / NTB
RESESJON: HSBC mener flere ting tyder på at USA, og deretter Europa, er på vei inn i en resesjon. Bildet viser HSBC's hovedkontor i London. Foto: AFP PHOTO / Tolga Akmen / NTB Vis mer
Publisert

I sin halvårsrapport melder det britiske HSBC sin kapitalforvaltningsgruppe at resesjonsvarslene «blinker rødt» for mange av verdens økonomier. Det melder CNBC.

Den internasjonale bankgruppen, som holder til i London, hevder vi er i en «mild profittresesjon», som betyr at bedriftenes overskudd faller, men økonomien som helhet vokser fortsatt.

Dette kan være et tidlig varslingssignal om at økonomien er på vei mot resesjon. En resesjon defineres som en tydelig og bred basert nedgang i den økonomiske aktiviteten over flere måneder.

- Vi er allerede i en mild profittresesjon, og bedriftens mislighold har også begynt å krype opp, sier sjefstrateg i HSBC, Joseph Little i rapporten.

Til tross for at det går dårligere for bedriftene har de aller fleste sentralbanker i verden økt renta kraftig. Derfor mener HSBC at finans- og pengepolitikken er «ute av takt» med markedet.

Little peker på to grunner til at resesjonen i vestlige økonomier blir vanskelig for markedene.

For det første mener han at den raske innstrammingen av finansielle forhold gjør det vanskeligere å få lån.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.