Advarer: - Det ekstreme blir langvarig

Næringsministeren forklarer hvorfor regjeringen har ventet med å innføre krisepakker til bedriftene. - Det kan ikke være sånn at fellesskapet skal være forsikringskassa til næringslivet, sier han til Dagbladet.

TIDEN ER INNE: Jan Christian Vestre påpeker at krisepakker også kan bidra til inflasjon og det som verre er. Foto: Kristin Svorte
TIDEN ER INNE: Jan Christian Vestre påpeker at krisepakker også kan bidra til inflasjon og det som verre er. Foto: Kristin Svorte Vis mer
Publisert

Regjeringen jobber med tiltak for å bistå bedrifter som sliter med rekordhøye strømpriser.

Kritikken har tidvis vært krass, blant annet beskyldes regjeringen for å somle. Også fra sine egne har Jonas Gahr Støre og co. fått kjeft.

Men næringsminister Jan Christian Vestre sier tiden ikke har vært riktig for krisepakke til næringslivet - før nå.

- Vi må sette medisinen når pasienten har bruk for den, forteller Vestre til Dagbladet.

- Regjeringen har fulgt situasjonen hele veien, og det første vi gjorde var å sette ned elavgiften - fortsatt går norsk næringsliv veldig godt. Vi har den laveste ledigheten siden 2008. Derfor har jeg ment at det fram til nå har vært feil tidspunkt å vurdere støtteordninger, utdyper han.

Å gjøre vondt verre

Denne uka ble det klart at regjeringen, LO og NHO sammen skal vurdere hvilke ordninger de mener næringslivet nå behøver. Hovedlinjen fra Statsministerens kontor er at man skal bruke tid for å finne ordninger som faktisk fungerer.

Dermed kommer det kritikk for at det går for seint. Vestre sier det er viktig å bruke tid på å finne de riktige tiltakene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.