Advarer: - Det er drepen

Næringsminister Jan Christian Vestre avviser bastant nye strømstøtteordninger til næringslivet. Han mener det kan være ris til egen bak.

AVVISER STRØMSTØTTE: Næringsminister Jan Christian Vester avviser bastant nye strømstøttetiltak til næringslivet, og viser til at det kan ha veldig negative konsekvenser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
AVVISER STRØMSTØTTE: Næringsminister Jan Christian Vester avviser bastant nye strømstøttetiltak til næringslivet, og viser til at det kan ha veldig negative konsekvenser. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Etter en periode med skyhøye strømpriser har prisene den siste tida beveget seg nedover mot et litt mer normalt nivå, selv om det fremdeles er ganske høyt historisk sett.

Under de verste pristoppene i høst, ropte næringslivet på støtteordninger fra regjeringen.

Det kom en ordning på tampen av fjoråret, der det ble gitt strømstøtte til bedrifter som gjorde visse ENØK-tiltak, men det var bare ment som en overgangsordning fra regjeringens side.

- Ikke aktuelt med nye tiltak

Regjeringen har, med næringsminister Jan Christian Vestre i spissen, festet sin lit til det nye fastprisregimet, som trådte i kraft fra årsskiftet.

Og der næringsministeren tidligere har vært åpen for å komme med andre tiltak, avviste han det ganske bastant under en pressefrokost i Næringsdepartementets lokaler tirsdag morgen.

- Det er ikke aktuelt med nye strømtiltak for næringslivet. Jeg er ganske kontant, sier en bestemt Vestre.

Det begrunner næringsministeren med at fastprismarkedet begynner å fungere, og at konkurransesituasjonen har drevet prisene nedover.

Der Vestre måtte medgi at han var litt skuffet over hvor høye de første fastpriskontraktene fra Statkraft var, er han nå glad for at prisene på kontrakter på både tre, fem og sju år har kommet under én krone.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.