Strømpriser:

Advarer: - Dit må vi ikke komme

LO-lederen, NHO-presidenten og flere statsråder ble møtt av en bekymret norsk industri.

BEYMRET: Flere av de tillitsvalgte på LOs olje- og gasskonferanse uttrykte sterk bekymring for strømpriser og forsyningssikkerhet. Samtidig ble de advart mot enkle, kortsiktige løsninger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BEYMRET: Flere av de tillitsvalgte på LOs olje- og gasskonferanse uttrykte sterk bekymring for strømpriser og forsyningssikkerhet. Samtidig ble de advart mot enkle, kortsiktige løsninger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): - Vi må passe oss for kortsiktige «quick fix»-tiltak, advarte LO-leder Peggy Hessen Følsvik fra scenen under LOs olje- og gasskonferanse i Bergen.

Flere av de tillitsvalgte i industrien tilknyttet norsk sokkel, uttrykte sterk bekymring for både energipriser og forsyningssikkerheten.

- Vi må passe på at vi ikke gjør tiltak som rett og slett kan føre til at næringslivet i Norge, bedrifter, eksportindustrien vår, får større problemer enn det som er nødvendig framover. Det er klart at hvis eksportindustrien vår begynner å merke at det ikke får eksportert varene sine, da fører det til arbeidsledighet også i Norge. Dit må vi ikke komme, presiserer LO-lederen til Børsen.

- Mange «gode» løsninger

Hun fikk i likhet med olje- og energiminister Terje Aasland, utenriksminister Anniken Huitfeldt og NHO-president Svein Tore Holsether, flere kritiske spørsmål fra de tillitsvalgte. Utenlandskabler, EØS-avtalen og Acer ble nevnt av flere.

- Hva er et eksempel på en slik «quick fix»-løsning?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer