Corona - sykefravær

Advarer: Dramatisk økning

Et samlet norsk arbeidsliv krever straksgrep som følge av en dramatisk økning av sykefraværet.

KRAV: Coronapass, munnbind og redusert arbeidsgiverperiode ved coronarelatert sykefravær er noen av forventningene før statsminister Jonas Gahr Støre legger fram status for pandemihåndteringen i Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB
KRAV: Coronapass, munnbind og redusert arbeidsgiverperiode ved coronarelatert sykefravær er noen av forventningene før statsminister Jonas Gahr Støre legger fram status for pandemihåndteringen i Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Stigende smittetall og myndighetenes oppfordringer om at vi må holde oss hjemme ved tegn til forkjølelse får et samlet norsk arbeidsliv til å slå grundig alarm.

Dagen før statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal orientere Stortinget om coronasituasjonen, får regjeringen en tydelig bestilling fra samtlige organisasjoner i norsk arbeidsliv - på begge sider av bordet.

- Både fra private bedrifter og offentlig sektor meldes det nå om en dramatisk økning i sykefraværet. Mange steder er sykefraværet så høyt at vaktplaner ikke går opp og virksomhetene ikke får levert varer og tjenester, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO til Børsen.

- Vi får tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at dette er noe av det mest krevende de har vært gjennom, rent planleggingsmessig, istemmer Virkes administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

Forhøyet kostnad

Som et strakstiltak krever NHO, Virke, Spekter og KS at arbeidsgiverperioden ved coronarelatert sykefravær jekkes ned fra de vanlige 16 dagene til de tre dager. Dette tiltaket ble innfør tidlig under pandemien, men ble avviklet 1. oktober. Kravet støttes av LO, YS, Unio og Akademikerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer