Corona - sykefravær

Advarer: Dramatisk økning

Et samlet norsk arbeidsliv krever straksgrep som følge av en dramatisk økning av sykefraværet.

KRAV: Coronapass, munnbind og redusert arbeidsgiverperiode ved coronarelatert sykefravær er noen av forventningene før statsminister Jonas Gahr Støre legger fram status for pandemihåndteringen i Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB
KRAV: Coronapass, munnbind og redusert arbeidsgiverperiode ved coronarelatert sykefravær er noen av forventningene før statsminister Jonas Gahr Støre legger fram status for pandemihåndteringen i Stortinget tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Stigende smittetall og myndighetenes oppfordringer om at vi må holde oss hjemme ved tegn til forkjølelse får et samlet norsk arbeidsliv til å slå grundig alarm.

Dagen før statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal orientere Stortinget om coronasituasjonen, får regjeringen en tydelig bestilling fra samtlige organisasjoner i norsk arbeidsliv - på begge sider av bordet.

- Både fra private bedrifter og offentlig sektor meldes det nå om en dramatisk økning i sykefraværet. Mange steder er sykefraværet så høyt at vaktplaner ikke går opp og virksomhetene ikke får levert varer og tjenester, sier arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO til Børsen.

- Vi får tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at dette er noe av det mest krevende de har vært gjennom, rent planleggingsmessig, istemmer Virkes administrerende direktør Ivar Horneland Kristensen.

Forhøyet kostnad

Som et strakstiltak krever NHO, Virke, Spekter og KS at arbeidsgiverperioden ved coronarelatert sykefravær jekkes ned fra de vanlige 16 dagene til de tre dager. Dette tiltaket ble innfør tidlig under pandemien, men ble avviklet 1. oktober. Kravet støttes av LO, YS, Unio og Akademikerne.

ØKT KOSTNAD: NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom med tydelig beskjed til regjeringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
ØKT KOSTNAD: NHOs arbeidslivsdirektør Nina Melsom med tydelig beskjed til regjeringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Det økte sykefraværet skyldes i stor grad myndighetenes klare budskap om at man skal holde seg hjemme dersom man for eksempel har tegn til forkjølelse, hoste og liknende. Det er vi enige i. Men nå er konsekvensen at arbeidsgiverne får en forhøyet kostnad ved coronarelatert fravær, sier Melsom.

Et samlet norsk arbeidsliv krever derfor bedre samsvar mellom virkemidler og kompensasjonsordninger:

- Med bakgrunn i dette anmoder vi om at en går tilbake til tre dagers arbeidsgiverperiode slik det var før 1. oktober. Dette standpunktet støttes av LO, Unio, YS og Akademikerne, skriver partene i et brev til arbeidsminister Hadia Tajik (Ap) mandag ettermiddag.

- Jeg er veldig glad for at vi står sammen om dette, både på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden, sier Horneland Kristensen.

Må leve med viruset

I brevet blir myndighetene også bedt om å «eksplisitt oppfordre til å bruke testing» som en del av en «tydeliggjøring av når det er trygt å gå på arbeid».

- Myndighetene må sørge for at det er god tilgang på tester, lyder et av kravene i brevet.

Melsom sier til Børsen at dette bunner i en dyp bekymring for nye runder med nedstenging av samfunnet:

- Vi er fortsatt i en pandemi, og vi har et virus vi må lære oss å leve med. Da trenger vi tiltak som bidrar til å holde samfunnshjulene i gang, framfor tiltak som innebærer nye runder med nedstenging. Vi må ha smitteverntiltak som gir rom for mest mulig normal drift, understreker hun.

Munnbind og coronasertifikat

Regjeringens innstramminger knyttet til den nye coronavarianten omikron som helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol la fram mandag, begrunnes med at denne sannsynligvis er mer smittsom enn deltavarianten.

Tiltakene innebærer blant annet forlenget isolasjonstid for de som tester positivt med mistanke om omikron og karantene for husstandsmedlemmer og nærkontakter.

- Det aller viktigste er å finne tiltak som bidrar til at vi holder samfunnshjula i gang og forhindrer ny nedstenging, lyder den klare oppfordringen fra NHOs direktør for arbeidslivspolitikk.

- Vårt klare råd til regjeringen er heller strengt enn stengt, sier Melsom.

- Hva legger dere i strengt?

- Vi tar til orde for å få opp vaksinegraden ytterligere, også for dem som kommer til Norge for å jobbe. Her er arbeidsgiverne klare for å samarbeide med kommunene og private aktører. Videre mener vi at tilbud om en tredje vaksinedose må gis til alle over 18 år. Så må mulighetene til testing bygges betydelig ut, sier Melsom.

- Det haster

NHO tar i tillegg til orde for økt bruk av munnbind og coronasertifikat.

- I kommuner med høy og stigende smitte bør det innføres munnbind på steder der det ikke er mulig å holde avstand, som for eksempel i kollektivtransporten. Og tilsvarende vil et krav om coronasertifikat i restauranter, på konserter og andre steder der mange samles være et godt alternativ til å gjeninnføre 1-metersregelen, sier Nina Melsom.

Virke-topp Ivar Horneland Kristensen mener det er vanskelig å forstå at coronasertifikat ikke er innført for lengst:

HASTER: Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, sier det haster å innføre coronasertifikat. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HASTER: Administrerende direktør i Virke, Ivar Horneland Kristensen, sier det haster å innføre coronasertifikat. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Handels- og tjenestenæringen som Virke representerer, er blant de bransjene som over tid er blitt hardest rammet av pandemien. Nå haster det å få på plass verktøy som hindrer nye inngripende tiltak. Coronasertifikat har vært utredet lenge, og andre land har for lengst innført det, sier han til Børsen.

- Og nå er vi midt i høysesong med julebord og julehandel?

- Med den økende smittetrenden og usikkerheten rundt nye varianter, er det en uavklart situasjon og stor usikkerhet blant mange av våre medlemmer. Jeg er veldig urolig og bekymret for at coronasertifikat ikke er på plass allerede. Vi har store forventninger til at dette er blant tiltakene som kommer i Støres redegjørelse i morgen, sier Horneland Kristiansen til Børsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer