Advarer: - Ekstrem vinter

Frp-leder Sylvi Listhaug tror ikke pristoppen på strøm er nådd.

ADVARER: Frp-leder Sylvi Listhaug advarer om ekstremt prisnivå i vinter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ADVARER: Frp-leder Sylvi Listhaug advarer om ekstremt prisnivå i vinter. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Børsen): - Denne krisa kan pågå lenge. I dag er det priser på 10 kroner kilowattimen i Sørvest-Norge. Jeg tror ikke toppen er nådd med det. Det kan bli helt ekstremt i vinter, sier Listhaug til Børsen under ONS-messa i Stavanger.

Umiddelbart legger hun til:

- Spesielt om Putin fortsetter å brenne av gass, framfor å sende den til Europa.

Viser til Zelenskyj

Listhaug ber alle merke seg oppfordringen fra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj under det topptunge åpningsarrangementet av ONS.

- Zelenskyj er veldig tydelig på hvor viktig det er at Norge bidrar med energisikkerhet til Europa. Dette må vi ta inn over oss. Og få opp aktiviteten både på leting og utvinning, sier hun.

- Han har vært inne på det samme før. Det er veldig viktig poeng, understreker Listhaug.

Hyller Musk

At teknogründer Elon Musk under åpningen gjorde et poeng ut av at verden i øyeblikket trenger mer olje- og gass, ikke mindre, er også et poeng for Listhaug.

HYLLER: Tesla-gründer hyller Statsminister Jonas Gahr Støre på energimessa ONS i Stavanger. Vis mer

- Det er mann som er realistisk. Som ser verdens behov for energi. Mange av de som ønsker at vi bare skal stenge olje- og gassproduksjonen, driver jo en helt uansvarlig politikk. Jeg skulle ønsket at de lyttet litt til Musk, sier Frp-lederen.

Refser nei-partier

Frp-lederen utdyper:

- Vi kan ikke gjøre oss avhengig av land som er styrt av diktatorer og land som ikke er demokratiske. Så i et langsiktig perspektiv er det viktig at Norge fortsetter å produsere olje og gass.

- Du og Støre er jo her helt på linje?

- Jo, men jeg skulle ønske at Støre da kunne gå bort fra å samarbeide med helt uansvarlige partier som vil legge ned norsk produksjon av olje og gass. Det er et bredt flertall på Stortinget for å utvikle næringa. Men i stedet får SV lov til å bremse utviklinga som innebærer utsatt konsesjonsrunde på letevirksomhet i Barentshavet, hevder Listhaug.

LANDER: Elon Musk har landet i Stavanger med privatfly for å delta på energimessen ONS, ifølge Stavanger Aftenblad. Video: Magnus Paus Vis mer

- Vi må få farta opp for å få opp infrastruktur i Barentshavet, for å utvinne mer gass. Dette må på plass. Og allerede for tre år siden var det lønnsomt. Siden den gang har prisene eksplodert, og ikke noe som tilsier en nedgang med det første, tilføyer hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer